Egyéb

2005.07.25. 00:00

Árulkodó ráncaink örökre bevésődnek bőrünkbe

Naponta vívjuk a harcot az öregedés jeleivel, az arcunkon szaporodó ráncokkal. Ha nem segítenek a csodaszerek, próbáljunk megbarátkozni a barázdákkal, hiszen fontos üzenetet hordoznak.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="119"] Arca szép marad, ha nem ráncolja
[/caption]A legtöbben megijednek, amikor megpillantják az első szarkalábakat a szemük sarkában. Pedig a ráncok elkerülhetetlen velejárói a múló éveknek, ezért érdemes megtanulni együtt élni velük. Mint ahogy nincs két egyforma arc, úgy a barázdák is mindenkinél különbözőek. Befolyásolják őket érzelmeink, jellegzetes arckifejezéseink. Ha megtanul olvasni a ráncokból, sokat megtudhat társairól. Lássuk, mit jelentenek a legtipikusabb barázdák arcunkon!

Két párhuzamos, függőleges  ránc a homlok közepén: Tulajdonosa elgondolkodó, magába mélyedő, gyakran elmerengő típus, esetenként kissé lobbanékony is. Ezek a ráncok a gondolkodás barázdái. Többnyire olyan embereknél jelenik meg, akik minden döntésüket alaposan megfontolják.

Szem körüli szarkalábak: A kifejezőerő, a jó kommunikációs készség, a társas hajlam, a könnyed beilleszkedés mutatói. Kizárólag mosolygós, nevetős ember büszkélkedhet velük. Már viszonylag fiatal korban kialakulhatnak, az egész arcot vidámmá, kedvessé teszik.

Egyetlen barázda a homlokon a két szem között: A parancsolás ránca. Akinek ilyen van, az minden bizonnyal erőteljes, határozott személyiség, és erős hatalomvággyal rendelkezik. Nagyon gyakran fent hordja az orrát, büszkesége nem ismer határokat.

Vízszintes homlokráncok: A bizonytalanság, határozatlanság kifejezői. Az ilyen arcú ember nehezen szánja rá magát a döntések meghozatalára.
Az orr oldaláról induló, az ajkakig ereszkedő, erős ránc: Fejlett megérző képességre utal. Éles elméjű, intelligens, világos fejű ember ismertetőjegye.

Az arcot átszelő, a fültől az ajkak felé induló ránc: Szertelenség, vadság, önérzet jele. Az illető fittyet hány a szabályokra, olykor szenvedélyei rabja.

Függőleges ráncok az arcon: Nagyfokú érzékenységre, sebezhetőségre és visszahúzódó, szerény jellemre engednek következtetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!