Egyéb

2005.07.18. 00:00

Csinos holmik, gömbölyű idomok

A meleg idő beköszöntével lekerülnek a nőkről a test formáit elrejtő ruhadarabok. Kivillan a comb, meztelen a váll, mély a dekoltázs. De mit vegyenek fel a molettek, akik nem mernek falatnyi topba és miniszoknyába bújni? Megmutatjuk!

Kocsis Tímea

Nyáron roskadoznak az üzletek polcai a kihívóbbnál kihívóbb daraboktól. Hasat szabadon hagyó felsők, lenge nyári ruhák és picuri szoknyák kelletik magukat. Ám akit ötven kilónál többel áldott meg a természet, nehezen talál magának való ruhaneműt. A kínált portéka nagy része 36-38-as méretű, aki ennél nagyobbat keres, arra ferde szemmel néznek az eladók. Pedig a molett nőknek is joguk van fiatalosan, az aktuális divatot követve öltözködni. A dundi hölgyekre szakosodott üzletek szerencsére már nem csak unalmas és konzervatív holmikat tartanak. Tévhit, hogy aki telt testalkatú, az csak sötét színeket viselhet. Bár a sötétkék és a fekete valóban slankít, túl nagy mennyiségben öregessé, komorrá teszi a megjelenést. A nyár egyébként is az élénk színekről szól, így a molett hölgyek is bátran választhatnak maguknak vidám árnyalatú felsőt vagy nadrágot. A fehér sem tilos, de inkább a blúz legyen ilyen, mint a nadrág.

Gyakran látni telt nőket esetlen, bő ingben, hosszú ruhában. Bár az ilyen szabás elrejti az idomokat, de egyáltalán nem biztos, hogy előnyös. Csak olyan anyagú ruhát vegyünk, aminek van tartása, szép az esése. Nem érdemes méretünknél több számmal nagyobbat viselni, mert az nem mutat vékonyabbnak. Ideális esetben a szoknya és a blúz nem túl szűk, nem túl bő, hanem lágyan követi a test vonalát. Néhány anyagfajtával, például a fényes szaténnel és a selyemmel érdemes csínján bánni pluszkilók esetén. Mindkettő kövérít, legfeljebb felsőrészként hordható, nadrágként, szoknyaként semmiképp.

A test előnyös optikai tagolását a megfelelő ruhahossz és mintázat kiválasztásával érhetjük el. Igyekezzünk a problémás részekről elterelni a tekintetet. Alacsony hölgyek kerüljék a lábszárközépig érő szoknyát és a térdig érő tunikát. Ezek ugyanis „összenyomják”, még tömzsibbnek láttatják a testet. Kerülendő továbbá az egyszínű ruha. Válasszunk inkább mintás darabot, az egyszínű blézerhez is viseljünk mintás blúzt. Molett hölgyeknek előnyös lehet a megfelelő méretű és szabású nadrágkosztüm. 

A fiatal lányok nyugodtan vásárolhatnak csípőnadrágot, ennek szabása ugyanis kisebbnek látattja a popsit. Lehetőleg ne haspólót, hanem csípő alá érő felsőrészt vegyenek fel hozzá. Előnyösen megnyújtja az alakot a magas sarkú cipő vagy szandál. Vékony tűsarok helyett inkább vastagabb, masszívabb sarkú modellt válasszunk. Fontos szerepük van az összhatás szempontjából a kiegészítőknek is. Egy jó érzékkel elhelyezett színes kendő, egy csinos nyaklánc vagy karkötő nőiessé teszi a megjelenést és elvonja a figyelmet a kényes pontokról.

Virágos romantika az elegancia felsőfoka
A bokáig érő, kétrészes muszlinruha vidám mintája fiatalos, mégis elegáns. A húzott dekoltázs, a test vonalát lágyan követő szabás és a szoknya alján látható fodrok igazán nőiessé teszik a megjelenést. A rövid, fehér blézer a felsőtestet hangsúlyozza. Tökéletes kiegészítő a ruha mintájának színével harmonizáló, többsoros nyaklánc és a műanyag lapocskákból álló karkötő. Ruha: 11 900 Ft

 

 

 

Hétköznapi kényelem
Egész napra kellemes viselet a bokáig érő, virágmintás vászonnadrág és a színben hozzá illő, hosszított fazonú pamutfelső. A nadrág mintázata a megfelelő szabásnak köszönhetően nem kövérít. A felsőrésznél a figyelem a karokra, a dekoltázsra és az alsó szegélyre terelődik. Szabása lazán követi a test vonalát. Felső: 3 890 Ft, nadrág: 5 190 Ft

 

 

 

Vagány, harsány csíkok
A csíkokkal díszített nadrágok vidám nyári darabok. Szabásuk követi a test vonalát, mintájuk pedig karcsúbbnak mutatja a lábakat. A bokák elterelik a figyelmet a combokról. A szűk felsőrészeknél a hangsúly a dekoltázson van. A megcsomózott masni játékossá, fiatalossá teszi az összképet. Felsők: 3 890 Ft, nadrágok: 5 190 Ft

 

 

 

 

Tetőtől talpig türkizben
A nyár egyik divatszíne a türkizkék. A molett hölgyek is nyugodtan viselhetik, hiszen a hangsúly itt is a szabáson van. A fehér csíkokkal díszített nadrág és a csípőig érő póló előnyösen tagolja az alakot. A nagy, lepke alakú medállal ellátott nyaklánc, a felső mellrészén futó fehér csíkok a dekoltázsra irányítják a tekintetet. Felső: 3 890 Ft, nadrág: 5 190 Ft

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!