Egyéb

2005.07.16. 00:00

Hírsáv

BAMA

Sokan nem akarnak gyereket
Nőtt az idősek száma az utóbbi hónapokban, és tovább csökkent a születéseké a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. A fiatalok 10-15 százaléka nem is akar gyereket. Szakértők úgy vélik, ha a fiatal pároknak lenne lakásuk, biztos állásuk és méltányos jövedelmük, legtöbbjük vállalna gyerekeket. Jelenleg  a népességszám csökkenése komoly gondokat okoz Magyarországon.

Magántőkéből épül az idősotthon
Sokan várnak idősotthoni ellátásra országszerte. Csak Veszprémben több mint kétszázötvenen. Ezért is jelentős, hogy a régió legkorszerűbb szociális intézménye épül magántőkéből a megyeszékhelyen. Több mint 3700 négyzetméter alapterületű közösségi helyiségek szolgálják az idős emberek teljes körű ellátását. A mintalakás elkészült már, és ősszel be is költözhetnek a lakók.

Ülhet a képernyő előtt, kalandozhat a világban
Utazzon Olaszországba ezen a héten a Tvr-héttel! Természetesen ajánlókat és a negyvenhat televíziócsatorna heti programját is megtalálja benne. Keresse az újságárusoknál!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!