Egyéb

2005.09.16. 00:00

A válás miatt nincs vége az életünknek

Minden szakítás fájdalmas, pláne, ha néhány évvel korábban az ember az oltár előtt úgy hitte, egy életre szól az igen. A válás után azonban minden megy tovább. Muszáj beletörődni az új helyzetbe, és ismét meg kell találni a hétköznapok apró örömeit.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A válás sajnos mindig a gyerekeket viseli meg a legjobban
[/caption]Élvezze az egyedüllétet!
Egyáltalán nem lesz könnyű, de megtanulható. Ne üljön esténként elkeseredetten a fotelbe roskadva. Mindennap keressen magának valami kellemes kikapcsolódást: süssön egy finom süteményt, nézze meg azt a filmet, amit régebben szépnek talált vagy amiről jót hallott. Vegye fel  minél hamarabb újra a kapcsolatot régi barátaival.

Adjon magára!
Mosolyogjon gyakran, jobb lesz tőle a hangulata. Öltözködjön csinosan. Ha teheti, időről időre lepje meg magát egy új ruhadarabbal. Nyugodtan próbáljon ki olyasmit is, amit korábban nem mert. Ha eddig ódzkodott a miniszoknyától, most vegyen fel egyet. Lehet, hogy sok dicséretet zsebel majd be.

Figyeljen az egészségére!
A válás hosszú hónapokig elhúzódhat, ezek a napok a testet-lelket megterhelik. A stressz ellen küzdeni kell – sportoljon, jógázzon, vegyen nyugtató fürdőt. Hétvégén igyekezzen a szabadban mozogni, kirándulni, hiszen a friss levegő csodákra képes.

Menjen emberek közé!
Legalább kéthetenként találkozzon egyik barátnőjével. Igyanak meg egy kávét, kapjanak be egy szelet süteményt, menjenek közösen moziba, színházba, konditerembe. Próbálkozzon valami újjal: nézzen körül a legközelebbi művelődési házban, hátha talál egy érdekes klubot.

Alakítson ki új szokásokat!
Eddig a Balatonnál vagy a tengerparton nyaraltak? Menjen most a hegyekbe. A húsvétot korábban mindig a szüleinél töltötték? Most lássa ön vendégül a szülőket. Ha eddig dohányzott, mondjon le a szenvedélyéről. Térjen át az egészséges táplálkozásra, vásároljon biopiacon!

Élvezze az önállóságot!
Örüljön neki, hogy sok olyan dologban dönthet, amiben korábban a férje határozott. Meglátja, milyen sok „férfimunkát” képes pompásan megoldani, az adóbevallás elkészítésétől a számítógép kezeléséig. Ráadásul végre nem kell elszámolnia senkinek az idejével, nyugodtan csinálhat programot akár hirtelen ötlettől vezérelve is.

Legyen nyitott a szerelemre!
Ne siettesse az ismerkedést! Hagyjon időt arra, hogy a sebek begyógyuljanak. Ha úgy érzi, hogy képes újra szeretni, szervezete majd leadja a hívó jeleket környezetének, és megjelenik a láthatáron az új társ.

Demi Moore-nak három gyerekkel is sikerült

Sosincs késő ismét szerelembe esni: ezt bizonyítja Demi Moore (42) esete. A gyönyörű színésznő hosszú ideig élt házasságban Bruce Willisszel, akitől három gyermeke született. A pár kapcsolata azonban megromlott, később hivatalosan is elváltak útjaik. Demi ezután a szintén színész Ashton Kutcher (27) mellett találta meg a boldogságot. A két híresség szerelme a nagy korkülönbség ellenére továbbra is lángoló. Ezt bizonyítja az is, hogy hamarosan közös gyereket szeretnének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!