Egyéb

2005.09.26. 00:00

Beköszöntött az ősz a divatban

A divatdiktátorok minden évszakban megmondják, mi lesz a módi. Ám erre a hölgyek sokszor fittyet hánynak. Azt viselik, amit szeretnek és amit kényelmesnek találnak.

Szilágyi Ágnes

Ismét divatba jöttek a szőrmével díszített csizmák és a magasan záródó bokacipők. Igaz, New Yorkban már két évvel ezelőtt sláger volt ez a viselet, hazánkba csak most jutott el újra a módi. A meleg lábbelikkel együtt megérkezett az ősz is. A nők ebben az évszakban előszeretettel viselnek rövid kabátkákat, dzsekiket. Persze az elegáns, magas szárú csizmát nem kell a sutba dobni. Ezeket az alkalmi ruhákhoz, szoknyákhoz ajánlják, a hosszú szárú nadrágok pedig betűrve is viselhetők. Az ősz nélkülözhetetlen viselete a stóla, a kendő és a különféle anyagokból készült sál. Szinte mindegy, hogy selyem, gyapjú vagy kötött, elég ha öltözetünk stílusához igazodik. Tavasszal és nyáron apró táskákkal járnak a gyengébbik nem képviselői, a hidegebb idő közeledtével a szütyők egyre nagyobbak lesznek. Kell a hely az esernyőnek, pótharisnyának és sapkának. A legkedveltebb szín a kék és a lila, a többi csak ezek után következik.

Sportos és fiatalos
Szőrme, bojt és puha bőr: ez jellemzi az idei csizmadivatot. A nadrágot a bő szárú lábbelibe tűrve is viselhetjük. A pantalló színével harmonizáló felsőt válasszunk. Egyelőre nem kell lemondanunk a hasat szabadon hagyó darabokról, merészebb blúzokról. Hűvösebb napokon azonban nem árt egy sportos dzsekit is húzni. Ügyeljünk a kiegészítőkre, a sálat igazítsuk a blúz tónusához, táskánk színe pedig a nadrág árnyalatával legyen megegyező.

Lágy romantika
Gyűrt taft szoknya, püspöklila hasított bőr övvel. A sötétebb tónusú felsőt a selyemkitűző teszi izgalmassá. A kötött kabátka romantikus stílusa illik az öszszeállításhoz. A selyemzsinórból fonott csat derékban húzza össze a felsőt, mely így szabadon hagyja viselője nyakát. Az öltözék alkalmi jellegét sminkkel hangsúlyozhatjuk.

Lila minden mennyiségben
Nem tabu a lila, sőt társítani is lehet más árnyalatokkal. Igazán kellemes akkor lesz, ha saját tónusaival keveredik. A festett farmer összeállítás kényelmes hétköznapi viselet, kötött pulóverrel és selyemsállal munkahelyre is kiváló. A smink és a fekete bőrtáska még elegánsabbá teszi az összeállítást.

 

Hódítás bőrben, szövetben
Az ősz slágere a bőr. Nemcsak a természetes, hanem a festett színek is divatosak. Az élénk árnyalatok mellett a fehér a legkedveltebb. A derékig érő dzseki egyszerű szabását a ferdén vágott zsebek és a vállrész betétei dobják fel. A szürke szövetnadrághoz jól illik a kék öv és a zöldes táska. A mély dekoltázs vonzza a férfiak tekintetét.

Simogató pamut
A királykék pamut poncsó igazán meleg viselet. Tapintása finom, kellemesen simul a testhez. A vele egyező színű táskát csak selymes anyaga emeli ki a kollekcióból. Az alatta viselt sötétkék nadrágkosztüm elegáns alkalmi öltözet. Komorságát megtöri a keresztcsíkos combig érő zokni. Magas szárú csizmával esős napokra remek viselet. Vigyázat, csak szép, formás lábú hölgyeknek áll jól!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!