Egyéb

2005.09.24. 00:00

HÍRsáv

BAMA

Egészséges étrend a tanrendbe építve
Csatlakozott 1300 általános iskola – az összes hazai intézmény több mint egyharmada – az egészséges táplálkozást népszerűsítő Nutrikid-programhoz.
A Nestlé Kft. és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által indított egészségnevelő program módszertana és tananyaga valamennyi érdeklődő általános iskola számára ingyenes.

Mobiljuk buktatja le a házasságtörők egy részét
Kiderült egy mobiltelefon-szolgáltató megrendelésére, Csehországban készült felmérésből, hogy a csehek előszeretettel flörtölnek mobilon. A félrelépők a partnerük hűtlenségére utaló jeleket is a másik mobilján keresik. Azok egyelőre kisebbségben vannak, akik telefonon keresztül szakítanak.

Az após nem veheti el a menyét
Várható, hogy Nagy-Britanniának meg kell változtatnia jelenlegi törvényeit, melyek szerint a volt házastárs szülei nem vehetik el gyermekük volt házastársát.
A strasbourgi Európai Emberjogi Bíróság egy olyan pár esetét vizsgálja, akiknek a helyi hatóságok elutasították házassági kérelmét, mert a férfi a nála húsz évvel fiatalabb nő volt apósa.

Feministák a házasság ellen
Eltörölné a hagyományos házasságot és a melegek regisztrált párkapcsolatának intézményét a svéd feminista kezdeményezés. A feministák a nyitott, nemi hovatartozástól független együttélési formát javasolják.

Vége a Csacska angyalnak és DiCaprio szerelmének
Befejeződik lassan a Csacska angyal című tévésorozat. A főszereplő, Florencia Bertotti a jövőjéről beszél a Tvr-hét Címlapsztori rovatában. A legfrissebb számból az  is kiderül, hogy Leonardo DiCaprio és Giselle Bündchen most végleg szakított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!