Egyéb

2005.09.23. 00:00

Hírsáv

BAMA

Újra kezdődik a társas fogyókúra
Ismét elindul az „Öt hét - öt kiló!” program. A házipatika.com dietetikusai által összeállított hat menüsorból választhatunk. A vegetáriánusok, a szénhidrátszegény diétára szorulók, vagy éppen a tejcukorérzékenyek
is megtalálják a nekik megfelelő ételsorokat.

Ausztriában is drága a bioétel
Indul az „I love bio!” kampány Ausztriában. A 8,14 milliós országban 2002 szeptemberében a mezőgazdasági minisztérium, az AMA piackutató intézet, valamint az EU finanszírozásával indítottak programot a biotermékek népszerűsítésére. Azóta 30 százalékkal nőtt ezek forgalma.

Szépet álmodik, ha sajtot vacsorázik
Megédesíti az álmainkat a sajt, derült ki egy Angliában készített tanulmányból. A vizsgálatot a British Cheese Board sajttermékeket védő egyesülete végeztette több mint 200 önkéntes bevonásával. A résztvevők a hírek szerint egy hétig tartó esti sajtfogyasztás után sem számoltak be rémálmokról.

Legyen résen, amikor bort választ az étteremben
Gyanakodhat az igazi borkedvelő, hogy rossz éttermet, vendéglőt választott, ha az itallapon a borok mellett nincs feltüntetve azok évjárata, vagy ha a felszolgálók sem tudnak felvilágosítást adni erről. A jó vendéglőben nemcsak a kínált borok évjáratát illő feltüntetni, hanem arról is tudni kell, hogy az ételekhez melyik nedű illik leginkább.

A tök húsában sok az A-vitamin és a kálium
Nem lelkesednek a tökfőzelékért és a tökből készült ételekért a gyerekek, de a felnőttek sem mindig, bármennyire egészségesek is
a zöldségből főzött finomságok. Ám tököt sokféle módon lehet készíteni. A fanny új számában négy különleges tökreceptet olvashat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!