Egyéb

2005.09.19. 00:00

Otthon segítenek a betegeknek

Édesapám beteg, de nekem még dolgoznom kell, nem tudom ellátni. Otthonában milyen segítséget kaphatnék, és ezért mennyit kellene fizetnünk? (Szabó Györgyné, Veszprém)

BAMA

Dr. Balogh Sándor háziorvos, az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója: – A háziorvos is tud segíteni: napi 15-20 percre biztosít ellátást térítésmentesen. Lehetőség van a szociális alapellátások körébe tartozó házi segítségnyújtásra is, amit a rászorulók az önkormányzatnál igényelhetnek. A szolgálat biztosítja többek között az orvos előírása szerinti ápolást, segítségnyújtást a tisztálkodásban, közreműködést a háztartás vitelében. A segítségnyújtás díját az önkormányzat állapítja meg. Ha a beteg kórházi ápolásra szorulna, de azt otthoni szakápolással helyettesíteni lehet, akkor a háziorvos vagy a járóbeteg szakellátást nyújtó intézet szakorvosa egy arra rendszeresített nyomtatványon elrendelheti az otthoni szakápolást. Ebben az esetben térítésmentesen jár napi egy vizit. A szakápolás időtartama nem lehet hoszszabb, mint az adott betegség kórházi ápolásának ideje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!