Egyéb

2005.09.19. 00:00

Várandósan is járjon mindig csinosan!

Nem szép, ha egy kismama domborodó pocakja kilátszik a nadrág és a póló között. Ugyancsak visszatetszőek a nyakban lógó hatalmas, súlyos láncok, főként, ha valaki ráadásként tűsarkú cipőt is visel hozzájuk.

Németh Zsuzsa

[caption id="" align="alignleft" width="174"] A hét végi kikapcsolódáshoz válasszon magának vidám, kényelmes, de divatos ruhákat
[/caption]A várandós anyukák többsége ösztönösen azokat a ruhadarabokat, cipőket részesíti előnyben, amelyekben a kis jövevény is biztonságban érzi magát. Ettől még persze lehet divatos, csinos holmikban járni. Szerencsére manapság óriási a választék a kismamaruha-fronton. Sőt. Az ügyes kezűek maguk is varrhatnak egyszerűbb szabásvonalú, bő fazonú ruhát.

Tanácsok a vásárláshoz:
- Először gondolja végig, hogy a várandóssága kilenc hónapja alatt mennyi és milyen ruhadarabra lesz szüksége!
- Ne költsön sok pénzt feleslegesen, inkább jól variálható, praktikus holmikból állítsa össze ruhatárát!
- Nem kell mindent egyszerre beszereznie. A vásárlás öröme is sokkal nagyobb lesz, ha részletekben éli át.
- Kerülje a műszálas alapanyagokat, részesítse előnyben a pamutból készült darabokat és a gyapjúból kötött holmikat!
- Fontos, hogy ne csak ruhát, hanem nadrágot is vegyen! Csinos viselet, és a hideg napokon a felfázástól is védi. Ne felejtse el, hogy a terhesség alatt egy átlagos nő derékkerülete 28-35 centiméterrel bővül. 
- Fontos, hogy ne vegyen fel szűk, szoros ruhákat, mert az nem csak a mama vérkeringésének, hanem a babának is kényelmetlen.
- Csak olyan lábbelit vásároljon, amelynek kis, lapos sarka van, és jól fogja a bokáját! Kerülje a kényelmetlen cipőt!
- Egy-egy ízléses kiegészítővel – sállal, rövid nyaklánccal, karkötővel – csinosíthatja magát, de óvakodjon a túlzottan hivalkodó, sok és nagyméretű bizsutól!

Vannak olyan ruhadarabok – elsősorban pólók, tunikák, ruhák – amelyek kisebb átalakításokkal a szülés után is viselhetők. A nadrágoknál már nehezebb megoldani a visszaalakítást. Szerencsére mostanában a fehérneműk választéka is rendkívül szép, praktikus darabokkal bővült. Kétféle alapanyag terjedt el: a pamut, illetve az elasztikus légáteresztő poliamid. Fontos, hogy legyen olyan fürdőruha is a szekrényben, amelyben úszni tud a kismama. Ez a testmozgás – ha az orvos nem tiltja – a séta mellett a legegészségesebb. 

Németh Zsuzsa A hét végi kikapcsolódáshoz válasszon magának vidám, kényelmes, de divatos ruhákat -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!