Egyéb

2015.03.27. 14:39

Magyar cement – válasszuk a hazait!

A Duna-Dráva Cement Kft. komoly elismerést tudhat magáénak, hiszen első alkalommal nyerte el cementgyártó vállalat a rangos Magyar Termék védjegyhasználati jogot. 2015 tavaszától az összes Beremenden készült zsákos cementtermék csomagolásán megtalálható lesz a védjegy. A védjegyhasználatról és a magyar cementtermékekről a Beremendi Gyár igazgatóját, Müller Ádámot kérdeztük.

BAMA

Mit jelent, és kik kaphatják meg a Magyar Termék minősítést?

A Magyar Termék védjegyeket a „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. független szakértői zsűrije ítéli oda. Célja, hogy igazolja a termékek megbízhatóságát, jogszabályi megfelelőségét és tanúsított hazai eredetét. A védjeggyel ellátott termékek a legjobb minőségű, 100%-ban magyar alapanyagokból, magyar munkaerő segítségével, hazai gyárakban készülnek.

Vállalatunk a tavalyi év során sikerrel pályázott a védjegyek elnyerésére, amelynek eredményeképpen minden Beremenden készült cementtermékünk elnyerte a rangos Magyar Termék minősítést. A beremendi termékek mellett a Váci Gyár négy cementje szintén megkapta a rangos Magyar Termék védjegyhasználati jogot, míg további négy, csak Vácott gyártott cementtípus Hazai Termék minősítéssel gazdagodott. Ez utóbbi, Hazai Termék minősítésű cementeket 96,8%-ban magyar alapanyagokból, magyar szakemberek munkája által, Vácott gyártjuk.

Milyen építőipari cégek nyerték el eddig a Magyar Termék minősítést?

A védjegyhasználati jog alkalmazását Társaságunkon kívül igen kevés építőipari vállalat nyerte el mindeddig. A cement- és betonipar területéről egyedül a Duna-Dráva Cement Kft. rendelkezik az elismerést és minőséget jelentő védjegyekkel.

A Duna-Dráva Cement Kft. szakmai befektetője a német HeidelbergCement Group, hogyan kaphatott mégis Magyar Termék minősítést az itteni termékpaletta?

A védjegyek elnyerésének feltétele, hogy hazai alapanyagok és hazai munkaerő felhasználásával készüljenek a termékek. Az alapanyagok, amelyeket ezekhez a termékekhez használunk, mind magyarországi bányáinkból származnak, itthon dolgozzuk fel őket Beremenden és Vácott található gyárainkban, ahol magyar munkaerőt foglalkoztatunk. A Magyarországon bejegyzett cégcsoport német tulajdonosi háttere nem befolyásolja a termékek magyar mivoltát.

Magyarországon bejegyzett, itt adózó Társaság vagyunk, a világ egyik legismertebb szakmai befektetőcsoportjának képviseletében, cementgyáraink és üzemeink évtizedek óta meghatározó szereplői a térség gazdaságának, közösségének. Szerencsére a tulajdonosi bizalom töretlen felénk és az ország irányába is, ennek köszönhető, hogy folyamatos és nagy értékű fejlesztéseket finanszíroznak és a hazai munka eredményeként itt keletkező bevételeket a tulajdonosok a magyarországi gyárakba forgatták és forgatják vissza.

Milyen előnye származik a DDC-nek a védjegyek használatából?

A Magyar Termék és a Hazai Termék védjegyek használatával a DDC célja az általa Magyarországon gyártott cementipari termékek egyértelmű megkülönböztetése. A DDC cement, a köznyelvben „váci cement” és „beremendi cement” néven említett termékeink az állandó, magas minőséget jelentették eddig is. A beremendi cementgyártás több mint száz- éves, ezt erősíti most már ez a védjegy, garancia a magas minőségű és valóban magyar termékre. Számunkra eddig is fontos volt a lokális szerepvállalás és elkötelezettség, ez a tanúsítási folyamat is ezt erősíti.

Egyik legfontosabb célunk, hogy a szűk és tágabb környezetében is a gazdaság motorjaként működő gyáraink biztosítsák a munkatársak, beszállítók megélhetését a jövőben is.

Ezenkívül természetesen a „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. kézzelfogható közösségi előnyöket is nyújt a védjegyhasználóknak a közös beszerzéseken, kereskedelmi megjelenéseken, marketing promóciókon, lobbitevékenységen és kapcsolatépítési lehetőségeken keresztül.

Milyen előnnyel jár a vásárlónak, ha a Duna-Dráva Cement Kft. Magyar vagy Hazai Termék védjeggyel ellátott termékeit választják?

Fogyasztóvédelmi szempontból előny, hogy a vásárlóink, akik a Magyar Termék és a Hazai Termék emblémákat viselő termékeket választják, biztosak lehetnek benne, hogy csak megbízható és állandó minőségű, hazai előállítású terméket kapnak.

Ha magyar terméket vásárolunk, az azt előállító vállalkozást is segítjük, az ott dolgozókat, az oda beszállítókat. Miközben a gyártó más hazai cégek szolgáltatásait is igénybe veszi, itthon termel jövedelmet, adóival, közteherviselésével pedig segíti az országot. Minél nagyobb bevételre tesz szert, annál nagyobb esélye van a munkahelyteremtésre, s mivel adóit idehaza fizeti be a költségvetésnek, ezáltal saját országa gazdaságát támogatja, melynek fejlődéséből valamennyien profitálunk. A vásárlók által elköltött pénz végül így kerül vissza a saját zsebükbe.

A Duna-Dráva Cement Kft.

A Duna-Dráva Cement Kft. hazánk vezető építőanyag-gyártója, amely cementet, transzportbetont, valamint kavics és beton-adalékanyag termékeket állít elő és szolgáltatásai a betontechnológia teljes spektrumára kiterjednek. A DDC cement, beton és kavics üzletága, valamint leányvállalata, a Beton Technológia Centrum Kft. közel 500 alkalmazottat foglalkoztat, éves árbevétele 2013-ban meghaladta a 38 milliárd forintot. Két cementgyárban állít elő cementtermékeket, Beremenden és Vácott.
www.duna-drava.hu

A „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft.

A „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. egy nonprofit civil szervezet, amely eredetet igazoló tanúsító védjegyek üzemeltetésével foglalkozik, a hivatalos védjegyhasználati licenc kibocsátását végzi. A tanúsítási eljárást a „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. által meghatározott, független tanúsító szakértők végzik a mindenkor hatályos minősítési és tanúsítási szabályzat alapján, így a pályázatok elbírálása politika- és szektorsemleges. A szerződött védjegyhasználók száma jelenleg 135, a védjegyeket viselő termékek és szolgáltatások száma pedig körülbelül 3200.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!