Környezetvédelem az oktatásban

2022.09.26. 14:35

Fenntarthatósági képzést szerveznek a pedagógusoknak

A fenntarthatósági elv alkalmazására felkészítő képzést szervez gyakorló pedagógusoknak a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és a Kék Bolygó Alapítvány.

A felkészülés a fenntarthatóságra folyamatos tanulást jelent

Forrás: Shutterstock

"A klímaváltozás miatt egyre fontosabb komplexen, a modern tanítási elveknek megfelelően értelmezni és oktatni a fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteket. A következő nemzedékek iránti felelősség megköveteli, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem ilyen pedagógusokat képezzen" hangsúlyozta Takáts Előd, az intézmény rektora.

Czippán Katalin, a Kék Bolygó Alapítvány tanácsadója hozzátette: a felkészülés a fenntarthatóságra folyamatos tanulást jelent, ami természettudományos, társadalomtudományi, gazdasági ismereteket egyaránt magában foglal.

A négy féléves képzés a BCE elismert oktatóinak segítségével a Kék Bolygó Alapítvány Zöld Föld projektjében kifejlesztett Fenntarthatóság tantárgy oktatására készíti fel a tanárokat. A fenntarthatóság mint tantárgy 2024-től már választható érettségi tárgy lesz.

  derül ki a közleményből.

Az Alapértékek Nonprofit Kft. fejlesztésében indított Zöld Föld oktatási programcsomagot Áder János köztársasági elnökként karolta fel, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány pedig támogatásáról biztosította még három évvel ezelőtt emlékeztetnek a közleményben.

A képzésre októbertől lehet jelentkezni legalább alapszakos pedagógusi végzettséggel és 3 év gyakorlattal. A februárban kezdődő képzést levelező formában, keresztféléves rendszerben szervezik meg. 

A hallgatók az első két félévben általános ismereteket sajátítanak el, a szakmai képzés ezután következik. Akik már rendelkeznek szakirányú továbbképzési szakon szerzett oklevéllel, elég a 3. és 4. félévet teljesíteniük. A képzés finanszírozásról későbbre ígérnek tájékoztatást.  

A hallgatók egyebek között megtudhatják, hogyan kell szabadtéri és tantermi tanulási környezetet kialakítani, digitális eszközöket és megoldásokat integrálni, személyre szabott, fejlesztő értékelést adni.

Az érdeklődők a részletes tájékoztatót és a képzési programot ide kattintva megtekinthetik. Ugyanitt tették közzé a szak tantervét és felvételi követelményeit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!