meghökkentő

2018.09.29. 19:18

Mi történne, ha egy évig nem tisztálkodnának az emberek?

Meglepő módon a kellemetlen testszag lenne a legkisebb gond, hiszen az orr idővel hozzászokna az új illathoz.

Az emberek naponta átlagosan kétszer zuhanyoznak, hiszen az ápoltságra, a rendszeres tisztálkodásra nemcsak közérzetünk, de egészségünk megőrzése miatt is fontos odafigyelni. Nem beszélve arról, hogy a kellemetlen testszag miatt szeretteink, barátaink is inkább online tartanák velünk a kapcsolatot. Az Allure bőrgyógyászok segítségével utánajárt, mi történne akkor, ha egy évig nem tisztálkodnánk – írja a Maszol.

Meglepő módon a kellemetlen testszag lenne a legkisebb gondunk, hiszen orrunk idővel hozzászokna az új illatunkhoz. Az alábbi betegségek, melyek a tisztálkodás hiánya miatt jelennének meg, már nagyobb problémát jelentenének

Bőrkeményedés. Ha az elhalt hámsejtek nem tudnának eltűnni a bőr felszínéről, lerakódnának és egy vastag kéregben állnának össze, így bőrkérgesedés borítaná a testünk bizonyos részeit.

Gombás, bakteriális fertőzés. A gombás fertőzések nemcsak a lábon, hanem a testünk legmeglepőbb tájékain (mellen, hónaljban) is jelentkezhetnének.

Elfertőződés. Ha egy évig nem tisztálkodnánk az olyan hétköznapi balesetek, mint egy kis vágás is komoly problémát okozhat, hiszen könnyen elfertőződhet.

Pattanások. A tisztálkodás hiányának először az arcunkon lennének kellemetlen tünetei bőirritáció, kiütések, pattanások formájában.

Borítókép: maszol.ro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!