Gombfocicsata helyett Európa-bajnokságot közvetíthet

2024.06.13. 14:45

Egész Európa rólunk beszélhet: a korábbi pécsi egyetemistát is hallhatjuk kommentátorként

A korábbi pécsi egyetemista, Varga Péter gyerekként végletekig kiélezett gombfocicsatákat, de azóta többek között nyári olimpiai játékokat és több nemzetközi nagy tornát is közvetített már. A közelgő németországi labdarúgó-Európa-bajnokságra is gőzerővel készül, de már nem megy bele könnyelmű ígéretekbe, tanulva a 2016-os szökőkutas esetből.

Móga Richárd

Forrás: Varga Péter

– Milyen szereplést vár a magyar válogatottól?
– Ahogy a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik is említette már a Németországban tartott sajtótájékoztatón: ha sikerül a csoportból továbbjutni, az hatalmas lökést és plusz önbizalmat adhat a folytatásra. Például a most már szakértőként tevékenykedő korábbi Liverpool-legenda, Jamie Carragher azt jósolta, hogy a nyolc közé jut Magyarország, miután sikerül kiejteni Horvátországot a nyolcaddöntőben. Erre csak azt tudom mondani, hogy a próféta szóljon belőle. Szerintem az első, Svájc elleni csoportmeccs sokat számít majd. Ha ott nem kapunk ki, és a harmadik találkozón Skóciát legyőzzük, akkor sikeres Európa-bajnokságunk lesz.

Egész Európa rólunk beszélhet, főleg ha bejön Jamie Carragher jóslata, hogy nyolc közé juthat a magyar csapat.
Egész Európa rólunk beszélhet, főleg ha bejön Jamie Carragher jóslata, hogy nyolc közé juthat a magyar csapat.
Forrás: independent

– Melyik csapat okozhat meglepetést?
– Kérdés, hogy mit jelent a meglepetés? Az első Eb-jére készülő Georgia (Grúzia) csoportból való továbbjutása már az lenne, de ha Albánia megelőzi az olasz, spanyol, horvát hármas valamelyikét, és nyolcaddöntőbe kerül, az is biztosan szenzációnak számítana. A magyar válogatottal szemben azért szigorúbbnak kell lennünk, hiszen a selejtezőben csoportelső lett, előtte a Nemzetek Ligájában rúgott egy négyest Angliában, majd pedig győzött Németország vendégeként is. Szóval a továbbjutás talán már nem lenne akkora meglepetés, de az egyenes kieséses szakaszban egy-két sztárcsapat – legyen szó a spanyol vagy az olasz válogatottról – kiejtésével előfordulhat, hogy rólunk beszélne majd gyakorlatilag az egész kontinens.

– Milyen őrültséget vállal be, ha Marco Rossi legénysége esetlegesen a döntőig menetel?
– Nyolc éve, 2016-ban még szökőkútban fürdést ígértem a haverjaimnak, ha legyőzzük Ausztriát. A végeredményre biztosan emlékszik mindenki (0–2). Most már kevésbé vagyok kapható hasonló „őrültségekre”, de amennyiben tényleg finálés lesz a csapat, ez még könnyen változhat.

Keddig minden résztvevő leteszi a névjegyét Németországban
A pénteken este kezdődő torna lesz a 17. Európa-bajnokság, amely az UEFA által szervezett. Az olasz válogatott címvédőként várhatja a megmérettetést.
Az első forduló menetrendje:
Június 14.: Németország–Skócia, 21.00.
Június 15.: Magyarország–Svájc, 15.00, Spanyolország–Horvátország, 18.00, Olaszország–Albánia, 21.00.
Június 16.: Lengyelország–Hollandia, 15.00, Szlovénia–Dánia, 18.00, Szerbia–Anglia, 21.00.
Június 17.: Románia–Ukrajna, 15.00, Belgium–Szlovákia, 18.00, Ausztria–Franciaország, 21.00.
Június 18.: Törökország–Georgia (Grúzia), 18.00, Portugália–Csehország, 21.00.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!