Hírek

2004.11.08. 01:19

Saját zsákban viszik el a faleveleket

Szemét A közterület-fenntartó máshogy számol, mint a lakók. A százliteres zsák darabja százkilencven forint, a hatvanliteres ötven forinttal olcsóbb.

Steiner K.

A Fővárosi Közterület-fenntartó csak a saját zsákjaiban ki-helyezett kerti hulladékot szállítja el. A zsákokat azért kell megvenni, mert a szemétdíj nem tartalmazza a más kezelést igénylő kerti hulladék elszállítását.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. (FKF Rt.) arra kéri a budapestieket, hogy a kerti hulladékot, lehullott faleveleket az FKF Rt.-től vásárolt zsákokban helyezzék el. A vállalat felhívja a figyelmet, hogy kertes, családi házas övezetekben sok helyen különféle zsákokban helyezik ki az utcára a kerti hulladékot. Az FKF Rt. azonban csak azokat a zsákokat szedi össze, amelyeken rajta van a vállalat emblémája. Így ugyanis a szállítás díját a zsákok ára magában foglalja. A százliteres űrtartalmú zsákot 190 forintért, a hatvanlitereset pedig 140 forintért lehet megvásárolni. A zsákokat az V. kerület Arany János utca 12. és a Belgrád rakpart 25. szám alatti közönségszolgálati irodában árulják.

Szegedi Péter, az FKF Rt. szóvivője a Reggelnek azt mondta, azért kell megvenni a társaság zsákjait, mert a szemétszállítási díj nem tartalmazza a kerti hulladék elszállításának költéségét. Mint mondta, az ősszel összegyűlő hatalmas mennyiségű kerti hulladék más kezelést igényel. Ráadásul ha a lakók a kukába helyezik az ágakat és az avart, nem marad hely a háztartási hulladéknak. A közterület-fenntartó úgy véli, ezzel a megoldással eltűnnek az utcákról a sokakat zavaró, avarral teli zsákok, amelyeket nem szállít el senki. Szegedi Péter szerint ez jobb módszer, mint az ágak, levelek és egyéb növényi eredetű hulladékok elégetése a szabadban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!