Gazdaság

2008.01.03. 19:20

Káosz a buszjegyek körül Pécsen

Zavart okozott a helyi közlekedés háza táján a tarifák változása, sokakat meglepett, hogy az új menetjegyek csak a bérletpénztárakban és a buszokon kaphatók. Fejlemény az ügyben, hogy a korábban elfogyott régi jegyek pénteken újra feltűntek a városban.

Balogh Z. (DN)

Január elsejétől a pécsi buszjegy ára elővételben 205-ről 210 forintra emelkedett, a sofőrnél váltott korábban 260 forint volt, idén 280-ba kerül. A járatokon gond nélkül hozzá lehet jutni az emelt árú jegyhez, amúgy problémás a vásárlás: elővételben egyelőre csak a kilenc bérletpénztár valamelyikében lehet – elvileg január 10-ig – megvenni, ott, ahol egyébként is hosszú sorok kígyóznak. S azért elvileg, mert a pénztárak közül hét január 6-án délután bezár.

A busztársaság cáfol - néhol újra feltűntek a régi jegyek

Bata László, a Pécsi Közlekedési Zrt. forgalmi és kereskedelmi igazgatója pénteken a PécsTV kérdésére cáfolta a Dunántúli Napló információit. Mint mondta, az új jegyeket szinte minden árusító helyen lehet kapni, kivéve az újságárusokat, ahol még a régieket árulják.

A lap munkatársai pénteken körbejárták a várost és azt tapasztalták, hogy három frekventált belvárosi helyen, ahol korábban már elfogytak, most újra kaphatóak a január 10-ig érvényes régi jegyek. Másutt viszont nem.

Néhány árus a busztársaság ügyfélszolgálatára ment be, és az ott szerzett jegyeket kínálja az üzletében. Az árusok azt mondták, hogy január tíztől biztosan lesznek náluk új jegyek.

Bata László, a Pécsi Közlekedési Zrt. forgalmi és kereskedelmi igazgatója csütörtökön arról tájékoztatott, hogy miután a nyomdák nem dolgoztak a két ünnep között, a terjesztővel kötött szerződés szerint január 10-től árusítják az új jegyeket a hírlaposoknál és egyéb kijelölt helyeken. Addig a sofőrök és az ellenőrök elfogadják a régi buszjegyeket is.

Régi jegyet viszont kollégánk csütörtökön már sehol nem talált a városban. Így két lehetőség marad: vagy a hosszú sorbanállást választja valaki, vagy a sofőrnél vásárol jegyet.

Továbbá, miután évente körülbelül 2,5 millió jegy fogy Pécsett, valószínűleg január 6-a – a pénztári zárás – és 10-e között, több mint 20 ezer útra csaknem 1,5 millió forint pluszt fizetnek ki az utasok.

Vélmény? Tapasztalat? - Írja meg!

A bama.hu szeretné, ha mielőbb tisztázódna a buszjegyek körüli adok-kapok, ezért kérjük, írják meg saját tapasztalataikat!

A vélemény szabad, az első kézből származó információ pedig egyenesen érték: irány a cikkünk alatt található komment doboz és a Szóljon hozzá link!

A lap munkatársai pénteken körbejárták a várost és azt tapasztalták, hogy három frekventált belvárosi helyen, ahol korábban már elfogytak, most újra kaphatóak a január 10-ig érvényes régi jegyek. Másutt viszont nem.

Néhány árus a busztársaság ügyfélszolgálatára ment be, és az ott szerzett jegyeket kínálja az üzletében. Az árusok azt mondták, hogy január tíztől biztosan lesznek náluk új jegyek. Vélmény? Tapasztalat? - Írja meg! A bama.hu szeretné, ha mielőbb tisztázódna a buszjegyek körüli adok-kapok, ezért kérjük, írják meg saját tapasztalataikat!

A vélemény szabad, az első kézből származó információ pedig egyenesen érték: irány a cikkünk alatt található komment doboz és a Szóljon hozzá link! -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!