dupla w

2018.11.01. 15:48

Gaye Su Akyol és a Meszecsinka koncertjével kezdődik a Müpa világzenei sorozata

A koncerteken egy hazai és egy külföldi együttes produkcióját hallhatja a közönség, a különleges élményt a párosítás alapja garantálja.

A török Gaye Su Akyol és a magyar Meszecsinka koncertjével kezdődik vasárnap a Müpa új, Dupla W című világzenei sorozata.

A Dupla W című sorozat koncertjein egy hazai és egy külföldi együttes produkcióját hallhatja a közönség, a különleges élményt a párosítás alapja garantálja. A közös pontot Gaye Su Akyol és a Meszecsinka esetében a népzene és a pszichedelikus rock kapcsolata jelenti – közölte a Müpa.

Gaye Su Akyol új albumának dalaiban az énekesnő tovább kalandozik a népzene, a pszichedelikus rock és az anatóliai pop vegyítéséből születő egyedi világban. Gaye Su Akyol olyan nagy török dívák hatására kezdett énekelni, mint Selga Bagcan és Müzeyyen Senar, de jelentős benyomást tett rá a Nirvana, Nick Cave és a Sonic Youth zenéje is.

Az est hazai fellépője az Oláh Annamari nevével fémjelzett Meszecsinka, melynek története 2008-ban indult. Az akkor a Fókatelep együttesben szereplő énekesnő és a billentyűs Biljarszki Emil Fókaszalon néven duóként lépett fel, párosuk hamarosan állandósult, majd új tagokat kezdtek toborozni. Így született meg a Meszecsinka, amely 2018-ban Fonogram-díjat kapott magyar nép- és világzene kategóriában.

Borítókép: Oláh Annamari/Meszecsinka / facebook

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!