téli vadetetés

2021.01.16. 08:20

Kormányszóvivő és helyettes államtitkár hangsúlyozta, fontos az etetés

Szentkirályi Alexandra és Szentpéteri Sándor ezzel a jelenléttel is igyekezett felhívni a figyelmet a vadásztársaságoknál végzett munka fontosságára.

Forrás: Facebook / Szentkirályi Alexandra

– Fontos a természetes vadállomány téli táplálék-kiegészítése, ezért a hidegebb idő beálltával megkezdődik a vadetetés – mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára pénteken a Duna-Tisza közén található Bugyi község vadásztársaságának rendezvényén.

Szentpéteri Sándor a vadásztársaság vadetetési programjának megtekintésén azt mondta, a vadgazdálkodók, a vadászatra jogosultak sokat tesznek azért, hogy a vadállomány átvészelje a tavaszig még előttünk álló hideg hónapokat.

Fotó: Facebook / Szentkirályi Alexandra

Hozzátette, hogy a vadállomány etetése tájegységenként változó, mivel Magyarország mezőgazdasági kultúrája nagyon változatos, és a vadak sokféle élelmet megtalálnak a határban.

Ahol kedvezőtlenebbek a mezőgazdasági körülmények, ott sokkal nagyobb a vadetetés jelentősége.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról beszélt, hogy Magyarországon 52 vadgazdálkodási tájegység található, ezek mindegyike élén egy tájegységi fővadász áll, ők szervezetileg az Agrárminisztériumhoz tartoznak.

Fotó: Facebook / Szentkirályi Alexandra

Hozzátette, a fővadászok egyik feladata a vadgazdálkodás során biztosítani az egyensúlyt az állatvilág és a növényvilág között a saját területükön, így ellenőrzik a vadetetést is.

Fotó: Facebook / Szentkirályi Alexandra

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-oldaláról

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában