Pénzügy

2024.03.13. 10:43

Március 18-áig kérhetik az adózók az szja-bevallási tervezet postázását

Március 18-áig kérhetik az szja-bevallási tervezet postázását azok az adózók, akik nem szeretnének az online ügyintézés lehetőségével élni – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-nek küldött közleményében.

MW

Március 18-áig kérhető az szja-bevallási tervezet postázása

Forrás: Shutterstock

Fotó: Andrey_Popov

A tájékoztatás szerint ennek igénylésére több módon is lehetőség van.   

Az ügyfelek adóazonosító jelüket és születési dátumukat a 06-30-344-4304-es telefonszámon, SMS-ben is megadatják az SZJA (szóköz) adóazonosítójel (szóköz) ééééhhnn formában.

Az adózók kérhetik a tervezet postázását telefonon a 1819-es hívószámon vagy levélben.   

Az szja-bevallási tervezet megtalálható még a NAV honlapjáról elérhető webűrlapon és a BEVTERVK formanyomtatványon is. Mindegyik esetben szükséges az adóazonosító jel és születési dátum megadása.   

A közlemény szerint az adózók május 21-ig kérhetik a dokumentum nyomtatását a NAV ügyfélszolgálatain.

Az adóhatóság emlékeztetett: a munkavállalóknak, őstermelőknek, áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak is készül tervezet, ami legkésőbb március 15-étől elérhető, legegyszerűbben a NAV eSZJA-oldalán vagy ügyfélportálján.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról az említett felületeken elektronikusan vagy papíron is lehet rendelkezni május 21-éig, eddig van lehetőség az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában