Krimi

2022.10.08. 23:15

Tragédia: meghalt egy néző az ózdi ralin

Már zajlott a díjkiosztó ünnepség, amikor tragikus hír érkezett.

Fotó: Shutterstock

A magyar ralibajnokság idei hatodik futamát ezen a hétvégén ózdi központtal rendezték meg. A futamot a norvégok korábbi világbajnoka, Mads Ostberg és Patrik Barth nyerte meg, megelőzve a sárospataki-sajószentpéteri Csomós Miklós, Nagy Attila, valamint a három évvel ezelőtti magyar bajnok Vincze Ferenc, Németh Gergely kettőst.

Már zajlott a díjkiosztó ünnepség, amikor tragikus hír érkezett. Ekkor a mezőny egy része még az utolsó gyorsasági szakaszon tartózkodott, ahol  halálos kimenetelű baleset történt. Ezzel kapcsolatban a rendező Hero Kft. hivatalos közleményét változatlanul közölte a boon.hu.

Hero Kft. - Hivatalos közlemény

"Az Integra Group Ózd Rally utolsó gyorsasági szakaszán egy ORC mezőnyben versenyző páros balesetet szenvedett, később kiderült, hogy a sportolók személyi sérülés nélkül úszták meg az esetet. Az utánuk érkező versenyzőpáros az ilyen helyzetekre előírt szabályoknak megfelelően megállt, hogy tájékozódjon az esetleges sérültek állapotáról. Sajnálatos módon az őket követő versenyzőpáros hátulról nekik ütközött.

Ennek következtében irányíthatatlanná vált a versenyautójuk, ami elütött egy nézőt. A középkorú férfi a nézők számára kijelölt biztonságos helyet elhagyva a versenypályán igyekezett segítséget nyújtani, de tragikus módon a baleset során életét vesztette. Az események rendkívül gyorsan, néhány tíz másodperc leforgása alatt történtek, ezért a futam megszakítására, leállítására nem volt lehetőség.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, a rali szakág, valamint a futamot rendező Hero Kft. valamennyi munkatársa osztozik az elhunyt hozzátartozóinak fájdalmában, részvétét fejezi ki a tragédiával kapcsolatban."

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!