Krimi

2023.10.15. 03:08

Hároméves kisfiú torkának esett egy vérengző kutya

Majdnem tragédiával végződött a támadás Nemesnádudvaron.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: A_Lesik

Intenzív osztályon kezelik azt a három éves kisfiút, akire brutálisan rátámadott egy kutya, miközben szüleivel volt. A család egy nemesnádudvari vállalkozóhoz ment terményt venni, amikor az állat minden előjel nélkül nekiment a kicsinek. Hátulról a torkánál fogva ragadta meg. A kisfiú ekkor a földre esett, a fejét beverte a betonba, de a kutya ezután is tovább marcangolta.

Az apuka kétségbeesve kiáltott mentőkért, miután az amerikai akita fajtájú állat miatt a gyerek nyakából erősen ömlött a vér. A szomszédok szerint a kutya pont az ütőérre harapott rá, míg volt olyan is, aki a támadást követően lyukat látott a kisfiún azon a helyen, ahol megtámadta az eb.

Első sorban nyaki és vállöv tájékán szenvedett zúzott illetve harapott, súlyos sérüléseket. Rögzítették, infúziót kötöttek be, sebbellátás végeztek majd traumatológiai centrumba szállították a gyermeket.

- közölte az Országos Mentőszolgálat egy kommunikációs munkatársa.

A megvadult állatot csak a gazdája tudta lerángatni a kisfiúról, elvileg úgy, hogy közben eltört a kutya farka. A helyiek szerint nem ez volt az első ilyen eset. Korábban már két kisebb fajtársának is nekiment. Nemesnádudvar polgármestere, Dr. Kovács István azt is elmondta, hogy  ráadásul az eb nem egyszer szökött már ki otthonról.

Egy ilyen esetért mindig a tulajdonos, a kutya gazdája tehető felelősség. Én úgy gondolom, hogy egy ilyen tulajdonosnak, most le kellene szűrnie egy ilyen esetből azt, hogy a nagytestű kutyát csak olyan ember tartsa, aki tud is neki parancsolni.

- nyilatkozta a polgármester.

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrség a brutális támadás miatt eljárást indított a férfi ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában