Krimi

2023.12.01. 11:40

Hatalmas segítség a bajbajutottaknak

Az ÉletMentő app egyetlen gombnyomással riasztja a mentőket, de a felületen megtalálhatók a beteghez legközelebbi kórházak, gyógyszertárak listája is.

MW

Illusztráció/Mentési bemutató a Dunai Vízirendészeti Rendõrkapitányság és az Országos Mentõszolgálat közös sajtótájékoztatóján és bemutatóján a Duna fõvárosi szakaszán 2020. július 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán közzé tett bejegyzésében egy olyan telefonos alkalmazásról írt, amely hatalmas segítség lehet, ha valaki egészségügyi ellátásra szorul.

Kutatások is beszámoltak már róla, hogy minden okostelefonon van legalább két olyan applikáció, ami csak foglalja a tárhelyet mert soha nem használják. Az Országos Mentőszolgálat életmentő app-ja arra is tökéletes, hogy a felesleges alkalmazások helyére telepítsük, mert bár reméljük ezt sem kell majd soha használni, szükség esetén nem csak Magyarországon lehet ÉletMentő a segítség. Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában is megmutatja például a legközelebbi kórházat vagy gyógyszertárat, és egyetlen gombnyomással azonnal riaszthatja a mentőket is

– olvasható az OMSZ posztjában.

Az ÉletMentő app felülete
Forrás: Facebook / Országos Mentőszolgálat

Az alkalmazás ISO és androidos készülékekre is letölthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában