Újra itthon

2023.09.17. 08:00

Kínából hazatérve tart premiert a Magyar Állami Népi Együttes

A Magyar Állami Népi Együttes (MÁNE) kínai fellépése után, szeptember 23-án a Hagyományok Házában mutatja be legújabb műsorát, Nagyvárosi Vándorok címmel - közölték a rendezvény szervezői szerdán az MTI-vel.

MW

A Magyar Állami Népi Együttes a Nagyvárosi Vándorok című tánckoncert fotóspróbáján Budapesten, a Hagyományok Házában 2023. szeptember 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Mint a közleményben írták, a "Nagyvárosi Vándorok" olyan színházi élményt nyújtó zenekari koncert, amelyben a zene, tánc és a vizuális elemek egyedülálló összhangja magával ragadó és különleges utazásra invitálja a közönséget múlt és jelen között 

Az előadás helyszíne egy szimbolikus tér, amely a zenével együtt folyamatosan változik. 

A közönség egyszerre érezheti magát hazánk nagyvárosaiban, egy vidéki étteremben, erdélyi faluban, balkáni táncmulatságon vagy akár egy amerikai dzsesszklubban

 - közölték. 

A közlemény szerint a műsor középpontjában Radics Ferenc prímás és zenekara áll. Mint írták, a nagy ívű zenei tablót a Magyar Állami Népi Együttes táncosai hagyományos és modern táncelemekkel, változatos koreográfiákkal teszik még izgalmasabbá. 

A Nagyvárosi Vándorok című produkció zenei rendezője és szerkesztője Radics Ferenc, koreográfusa Borbély Beatrix és Farkas Máté. 

A Magyar Állami Népi Együttes a bemutató előtt Kínába utazik, hogy a Dream Langfang Carnivalon képviselje Magyarországot. Az eseményt a langfangi Silk Road International Arts Centerben rendezik meg. 

Az utazást hónapokig tartó felkészülés előzte meg. A 2008-as Naplegenda turné óta ez az első alkalom, hogy az együttes fellép az ázsiai országban. A MÁNE a fesztivál színpadán két alkalommal, szeptember 17-én és 19-én adja elő Magyar Rapszódia című produkcióját - közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában