Sulihős

2023.04.03. 12:28

A budapesti atlétikai vb előtt a cél megmozgatni az egész országot

Már több mint háromszáz iskola jelentkezett a Sulihős programra, amely által a gyerekek ajándék belépőhöz juthatnak az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokságra. S a nagy népszerűségre való tekintettel még húsvét után is jelentkezhetnek az oktatási intézmények.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Sulihős program keretén belül a csatlakozó iskolák tavaszi testnevelésóráin hét héten át az atlétika kerül fókuszba, a szervezők ehhez segítségül iránymutatást is megfogalmaznak. A kihívásban szerepet vállaló iskolák huszonhárom darab ingyen jegyet kapnak a világbajnokságra, melyet annak első napján használhatnak fel. Ezen túl arra is lesz lehetőség, hogy a gyerekek jelentős csoportos kedvezménnyel látogassanak ki a világbajnokság többi versenynapjára.

A Sulihős programról Németh Balázs, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a következőket mondta el:

Alapvetésünk, hogy a világbajnokság kapcsán megmozgassuk az országot. A Hétköznapi hős programot tovább gondolva jött az ötlet, hogy mozgassuk meg az iskolákat is, és azok az intézmények, amelyekben tavasszal kiemelt szerepet játszik az atlétika, kapjanak legalább huszonhárom ingyen jegyet. A jelentkezéseket illetően nem volt várakozásunk, de a jelenlegi háromszáz fölötti számmal elégedettek vagyunk. További általános alapvetésünk, hogy ha Magyarország házigazdája lehet a világ harmadik legnagyobb sporteseményének, akkor mindenki számára tegyük lehetővé a világbajnokság nyújtotta élmény átélését. Ezt az elvet szem előtt tartva állapítottuk meg a jegyárakat is, és bár részben alkalmazkodni kell a nemzetközi szövetség elvárásaihoz, törekedtünk a korábbi világbajnokságoknál jóval kedvezményesebb, közép-európai pénztárcához igazított belépőárakra. De akik számára még ez is magas, azoknak különböző programokkal igyekszünk segíteni, emellett sok civil szervezettel is együttműködünk, hogy aki szeretne, az eljuthasson a Nemzeti Atlétikai Központba, és élőben láthassa a szuperhősöket.

Amennyiben az iskola részt kíván venni a Sulihős programban, ezt a [email protected] e-mail címen kell jeleznie a szervezőknek.

Ha az iskola előzetes érdeklődést mutat a világbajnokság iránt és megszervezi, hogy a gyerekek csoportosan kilátogassanak a világbajnokság bármely napján a délelőtti vagy esti programokra, akkor a szervezők ötven százalékos jegyár kedvezményt biztosítanak az esti eseményekre, míg a délelőtti programra egységesen 2023 forintos áron teszik elérhetővé a jegyeket.

Amennyiben egy iskola ezt a lehetőséget választja, úgy a [email protected] e-mail-címen kell jeleznie szándékát a szervezőknek.

A „Láss csodát” mottóval sorra kerülő bajnokságon augusztus 19. és 27. között, vagyis kilenc nap alatt 14 versenyprogramra kerül sor és öt napon utcai futó és gyalogló versenyek is lesznek. A világ 2023-ban megrendezésre kerülő legnagyobb sporteseményére több mint 200 ország több mint 2000 sportolóját várják, valamint 3500 újságírót. A vendégek eligazodását az a 2500 önkéntes segíteni majd, akik regisztráltak a világbajnokság önkéntes programjába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!