BL-pofon

2024.05.21. 12:00

Varga Barnabásnak nem a mínusz hat gól fáj, hanem valami más

A Ferencváros labdarúgócsapata megvédte a bajnoki címét a magyar bajnokságban. A zöld-fehérektől került ki a gólkirály is, a 2023 nyarán Paksról a magyar rekordbajnokhoz igazolt Varga Barnabás lett az NB I legeredményesebb támadója 20 góllal a 2023/2024-es idényben. A magyar válogatott csatár elégedett volt a csapat teljesítményével, de a BL-kiesés nagyon fájdalmas volt számára.

MW

A Fradi zsinórban hatodszor lett bajnok, de Varga Barnabásnak is akad hiányérzete

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Varga Barnabás a 2022–2023-as kiírásban 26 góllal lett gólkirály, az idén a bajnokságban 20 találatig jutott, igaz, sérülés miatt az ősszel több hetet kihagyott. 2020 óta először nem Paks-játékos lett a szezon legeredményesebbje, másrészt Radó András négy évvel ezelőtti sikere óta először volt elég ilyen kevés találat a gólkirálysághoz – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Mindez persze semmit nem von le a magyar válogatott tagjaként élete első Európa-bajnokságára készülő Varga érdemeiből. 

20240505_2053_at
Varga Barnabás
Fotó: Török Attila / Forrás: Nemzeti Sport

Első bajnoki címe a Fradinál

Azok után, hogy tavaly sikerült huszonhat gólt szereznem, jó érzés, hogy az idén is tudtam húszat. Az idény során volt pár meccs kihagyásom, és azt is el kell ismerni, hogy a szezon vége felé nem voltam a legjobb formában, ám ettől függetlenül azt gondolom, nem nyújtottam rossz teljesítményt

– felelte a Magyar Nemzet kérdésére Varga Barnabás, aki az Európa-konferencialiga selejtezőjében hét, a sorozat csoportkörében pedig további két gólt ért el.

Varga a bajnoki cím felé vezető úton több kiemelkedő mérkőzést játszott, s az ő teljesítménye is kellett a Fradi zsinórban hatodik aranyérméhez, ami nem mellesleg a pályafutásának első élvonalbeli bajnoki címe volt.

Amikor tavaly nyáron a Ferencvároshoz igazoltam, arra vágytam, hogy sikereket érjek el, örülök, hogy a bajnoki cím megnyerésével ez sikerült. Nekem ez volt az első bajnoki ünneplésem, így különleges élmény volt. Remélem, hogy nem utoljára élhettem át hasonlót

– mondta Varga, aki mögött a Zalaegerszeg játékosa, Antonio Mance 15 góllal lett második a góllövőlistán

Fájt neki a BL-pofon

A Fradi zsinórban hatodszor lett bajnok, de Varga Barnabásnak is akad hiányérzete.

Az idény elején a BL-kiesés óriási pofon volt az egész csapatnak. Ez számomra is új élmény volt, ilyet korábban tapasztaltam, konkrétan az első két meccsem volt a Ferencváros színeiben, amikor egyből búcsúztunk is a Bajnokok Ligájától

– emlékezett vissza a magyar válogatott csatár.

Ettől függetlenül szerintem összeszedte magát a csapat, mind a bajnokságban, mind a kupában jól meneteltünk, az Európa-konferencialiga csoportból is továbbjutottunk. Elégedettek lehetünk

– zárta gondolatait Varga Barnabás, aki május 27-én már az Eb-re készülő nemzeti csapat tagjaként edzőtáborban készül a nyári Európa-bajnokságra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában