Ebből bizony ebéd lesz

2022.10.08. 20:07

Jó célt is szolgálhat a divat – Nagy sikerrel zajlott a jótékonysági gardróbvásár

Mohay Réka

Rendkívüli érdeklődés fogadta az október 8-ai jótékonysági gardróbvásárt, amelyet a Pécsi Jótékony Nőegylet szervezett a Palatinus Grand Hotelben. Alig lehetett moccani a ruhák között válogató hölgyek és kísérői által megtelt földszinti  üzlethelyiségben. Fiatalok és az idősebb korosztály képviselői egyaránt kíváncsian fogadták a fenntarthatóság, a divat és a jótékonyság találó ötvözeteként megszülető programot.

A bevételt a nőegylet ugyanis olyan nehéz sorsú pécsi gyermekek étkeztetésére ajánlja fel, akik kimaradtak az állami támogatás köréből, de élethelyzetük miatt szükségük van támogatásra.

Több mint 1500 ruha érkezett a vásárra különböző felajánlásokból. Jó állapotú használt ruhák mellett hazai tervezők öltözetei, kiegészítői is elérhetővé váltak, pécsi és budapesti márkás üzletek is támogatták az akciót.

– Jó látni, hogy a nők kreativitása és összefogása mire képes – állapította meg a kezdeményezéssel kapcsolatban az egyik fiatal anyuka, aki már késő délelőtt a vásárra látogatott.

Jótékonysági ruhavásár a Palatinus Hotelben, a Pécsi Nőegylet szervezésében, a bevétellel rászoruló gyermekek ebédjét támogatják_Fotó: Laufer László
 

– Úgy gondolom, a mai pénz uralta világban különösen fontos, hogy az anyagi forrásokat tudatosan és a rászorulókra való tekintettel használjuk fel. Kiválónak tartom ezt a kezdeményezést, mert a női divatot összekapcsolja egy jó üggyel. Sokunk szekrényében lapulnak darabok, amelyek jó állapotúak, de már nem használja, így ezek is új gazdára találnak, sőt bevonták a divatipar szereplőit is, ezáltal fokozva népszerűségüket, de mindezt úgy, hogy a gyerekeket is segíti az egész program. Ez rendkívül találó, még több ilyen megmozdulásra lenne szükség, talán akkor kicsit barátságosabb hely lenne a világ

 – mondta el véleményét a résztvevő, aki egy blúzt és egy cipőt is talált magának a kínálatból.

A gardróbvásárt a szervezők hagyományteremtő céllal indították útjára, a szombati siker bizonyára további erőt ad a folytatáshoz.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában