Loboghat a szakálluk

2022.11.28. 18:30

Motoros és biciklis Mikulások lepik el a várost

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Vasárnap, december negyedikén két nagyobb Mikulás-gurulás lesz Pécsen. A nagyszakállúak kerékpárra és motorra pattanva járják be a várost, hogy kisebb meglepetésekkel örömöt szerezzenek a gyerekeknek, és mosolyt csaljanak az arcukra.

– Tizedik éve öltünk magukra Mikulás ruhát, hogy kerékpárra ülve végigjárjuk a pécsi utcákat, és a gyerekeket szaloncukorral ajándékozzuk meg. Az ötletgazda a barátom volt, Ernszt György, a célunk: kerékpározás népszerűsitése – mondta el lapunknak Tamás József a Mikulás kerékpáros felvonulás egyik szervezője. A kerékpárosok a Kertvárosból, az Enyezd úti parkolóból indulnak délután három órakor, onnan a város több pontját érintve érkeznek a belvárosba, ahol a Móricz Zsigmond tér, Rákóczi út és a Ferencesek út érintésével a Széchenyi térre, a Mindenki Karácsonyfájához.

Vasárnap a motorosok is Mikulás-ruhát öltenek. Hagyományaikhoz híven idén is végig gurulnak a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület motorosai Pécs városán, hogy apró ajándékaikkal mosolyt csaljanak a gyerekek arcára. A motorosok a Budai vámtól indulnak délután egy órakor, és város több pontján megállva érkeznek meg a Széchenyi térre. 

– Aki már gurult velünk, ismeri rendezvényünket tudja, hogy ilyenkor nem csak a felvonulásról szól eseményünk. Minden évben ajándékokat gyűjtünk rászoruló családoknak, intézményeknek, hogy sok olyan gyereknek is legyen a karácsonyfa alatt ajándék ahová talán nem jut el mindig – írta közösségi oldalán az egyesület. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában