Kirándulni hívnak

2023.03.10. 18:07

Bánáti bazsarózsára is lelhetnek a túrázók

Zs. K.

Fotó: Pezzetta Umberto

Kellemes tavaszi túra várják az érdeklődőket Hosszúhetény határában a Nagy-mező, Arany-hegy Természetvédelmi Területen, mely országos kitekintésben is jelentős botanikai értéket őrző, 100 hektár kiterjedésű, és védett növények sokaságának élőhelye. A művelt földekkel, kiskertekkel övezett zöld sziget számtalan botanikai ritkaságot őriz, köztük a fokozottan védett bánáti bazsarózsát. A világon már csak hazánkban találkozhatunk a magas eszmei értékű, védett növény életképes populációival. 

Az április 22-én és 23-án 10, 11, 13 és 14 órakor induló, ingyenes túrákon e különleges növény jelentősebb állományaiban gyönyörködhetnek a résztvevők. Az élménytúrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának munkatársai és a Hosszúhetényi Természetjáró Egyesület (HOTE) képzett szakemberi vezetik. A túra indulási pontja: Hosszúhetény, Széchenyi utca 12. szám előtti Információs Pont. A túra hossza 4-5 km. A részvételhez ajánlott az előzetes jelentkezés, mivel egy-egy csoport létszáma maximum 50 fő lehet. Jelentkezni az [email protected] mail címen, illetve www.kezmuhely.hu oldalon található telefonszámon lehet, ahol a túrával kapcsolatos további információkról és a falu kulturális eseményeiről is tájékozódhatnak az érdeklődők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában