TeSzedd!

2023.05.20. 19:15

Ismét szemétszedési akciót hirdetett a Duna-Dráva Nemzeti Park

2023-ben immár 11. alkalommal rendezték meg a TeSzedd! országos szemétgyűjtési akciót. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, mint eddig minden évben, idén is több helyszínen vállalta a Dél-Dunántúlon a koordinátori, szervezői feladatokat – írja hírlevelében a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Bús Csaba

Somogy, Tolna és Baranya védett természeti területein összesen három helyszínen sikerült az önkéntesek segítségével kitakarítani tanösvényeket, kirándulóhelyeket, sétautak környékét. 

A természetvédelmi őrök irányítása mellett iskolások, családok, kirándulók 70 zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze, ezzel is mentesítve a természeti környezetünket a felelőtlen emberek által eldobott szeméttől. Áprilisban szintén részt vettünk az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által támogatott „Tavaszi Nagytakarítás, takarítsuk ki a természetet együtt!" programon.

Három védett területen sikerült az illegális hulladéklerakókat megszüntetnünk, Nagydorog Szenes-legelőn 5 m3, a Duna-Dráva Nemzeti Park bédai területén 10 m3, valamint a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben fekvő pécsváradi lőtéren 10 m3 mennyiségben. Mindhárom helyszínen a természetvédelmi őrök mellett helyi lakosok, érdeklődők is részt vettek a programokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában