Ünnepi pillanat

2023.10.16. 17:50

Gyermekek rajzai díszítik majd a dzsámit Adventkor

Szívmelengető ünnepi pillanat, amikor a család az adventi időszakban Pécs főterén saját gyermekének rajzát látja a város emblematikus épületére vetítve. Azért, hogy minél többen lehessenek részesei ennek a csodának, idén is meghirdeti az Adventi Fényfestő Gyerekrajz Pályázatot a Zsolnay Örökségkezelő NKft.; a nevezés október 16-án indul!

Bama.hu

Forrás: ZSÖK

Immár hetedik alkalommal várják a szervezők a gyerekek rajzait, amit aztán digitalizálva, fényfestett alkotásként a dzsámira vetítenek, hogy szépséggel és örömmel töltsék meg az adventi időszakot.

Három korosztályban lehet pályázni: ovis (4-6 éves), alsós (7-10 éves) és felsős (11-14 éves) gyerekek nevezhetnek. A pályázat október 16-tól november 19-ig tart. A gyerekek a rajzok elkészítéséhez a dzsámi déli homlokzatának mintasablonját használhatják, ami letölthető az alábbi linkről: www.adventpecs.hu/rajzpalyazat

A zsűri elbírálásánál előnyt élveznek azok a képek, amelyek minél pontosabban követik az épület formavilágát, fontos továbbá a részletgazdagság, a színesség, valamint a karácsonyi ünnepi hangulat megragadása.

A döntőbe jutott alkotások (korcsoportonként 40-40-40 db) advent első, második és harmadik hétvégéjén lesznek láthatók a Dzsámin 16.30-19.00 óra között. Ugyanakkor, hogy senki se legyen csalódott, a szervezők minden – a versenykövetelménynek megfelelő – alkotást levetítenek december 22-én 16.30-19.00 között.

A közönségszavazás a www.adventpecs.hu/rajzpalyazat oldalon zajlik december 8-18. között.

Minden korosztályban 3 szakmai és 1 közönségdíjat osztanak ki, a nyertesek értékes jutalomban részesülnek. Az online közvetített eredményhirdetés december 21-én 17.00-kor lesz.

A legszebb ajándék:

A szervezők a Dzsámit mindegyik gyerekrajzzal lefotózzák és online letölthetővé teszik. Így a szülők karácsonyi üdvözletként elküldhetik akár rokonoknak, barátoknak is.

Leadás:

· Elektronikusan szkennelve: [email protected] e-mail címre

· Személyesen: Zsolnay Kulturális Negyed, Zsolnay Infopont&Shop

· Postán: Ajánlott küldeményként postázva: ZSÖK – Adventi Fényfestő Gyerekrajzpályázat, Pécs, 7603 Pf. 27. címre. A felhívás részletei és a mintasablon: www.adventpecs.hu/rajzpalyazat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában