Nagy csata volt

2024.02.12. 16:46

A figurás játékok szerelmesei mérték össze tudásukat Pécsen

A Pécsi Szerepjátékos és Wargame Egyesület szombaton első alkalommal rendezett országos Warhammer Fantasy (stratégiai terepasztalos játék) versenyt.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: R. R.

Tubák László, az egyesület alelnöke elmondta, Győrből, Budapestről, Szegedről is érkeztek játékosok, összesen 18 nevező volt, de természetesen több néző is követte a három fordulós (fordulónként körülbelül három óráig tartó) játékot. A szervezők tíz terepasztalt állítottak fel a Maláta Food bisztróban.

Fotó: R. R.

– Győrben és Szegeden már volt ilyen országos verseny az elmúlt években, és nagy öröm számunkra, hogy innentől Pécs is becsatlakozik a versenynaptárba – mondta Tubák László. Pécsen egyébként mindössze egy tucatnyian játsszák a Warhammer Fantasyt, ugyanis költséges és időigényes időtöltésről van szó. A versenyt Galambos Ádám (Győr) nyerte meg, a második Eck Kristóf (Budapest), a harmadik pedig Lambert Richárd (Budapest) lett, ők a Főnixcsarnok webshop felajánlásából levásárolható utalványokat kaptak. A támogató Főnixcsarnok a játék kiemelt európai forgalmazója, amelynek székhelye Székesfehérváron található.

Fotó: R. R.

A Pécsi Szerepjátékos és Wargame Egyesület a havonta megrendezett klubnapjaira várja a wargame, szerepjáték és kártyajátékok iránt érdeklődőket, illetve április 27-28-án az országos nagy rendezvényüket tartják meg. A kétnapos programon – a tavalyihoz hasonlóan – több mint 150 résztvevőre számítanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában