Édes reggeli

2022.11.25. 17:52

A méhek és a méz szerepe került a középpontba Dencsházán

A Dencsházai Általános Iskolában tartották a Mézes Reggeli című nyugat-baranyai rendezvényt. Az esemény a 2014 óta évente megrendezett programsorozat részeként valósult meg az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) szervezésében.

M. R.

A kampányt a méhészek minden év novemberében tartják, amely során mintegy 900 iskolába és óvodába, 170 ezer gyerekhez juttatnak el mézet az OMME tagjai. A sajtónyilvános központi esemény november 18-án Siófokon zajlott. Nyugat-Baranyában a Dencsházai Általános Iskola szolgált az esemény helyszínéül. A reggelihez szükséges mézet May Gábor szentlőrinci méhész, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Baranya megyei szaktanácsadója, a Maybee tulajdonosa szolgáltatja.

A reggelin May Gábor, valamint Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselő is részt vett.

A mézfogyasztás jótékony hatásaira való figyelemfelhívás mellett a kampány a méhek jelentőségére is rámutat. Nagy István agrárminiszter a siófoki rendezvényen beszélt arról, hogy Magyarországon 20 ezer méhész gondoz 1,2 millió méhcsaládot, ezek az apró rovarok teszik termékennyé a körülöttünk lévő világot – ha a méhek nem lennének, a polcokról minden hatodik termék eltűnne.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában