Black Friday

2023.11.19. 10:30

Rendkívüli akciókról szól az egész november

A Black Friday idén november 24-ére esik – az Egyesült Államokban a hálaadást követő péntek hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete.

Wald Kata

2215576653

Fotó: Prostock-studio

Évek óta hazánkban is rendkívüli akciókat kínálnak a kereskedők ezen a napon, az utóbbi esztendőkben pedig már nem csak egy napra korlátozódik a kedvezmény, van, ahol az egész november az árleszállításokról szól. Az elmúlt évek statisztikai adatai alapján a legkeresettebb akciós termékek a Black Friday kapcsán a divatáruk, a ruhák, cipők és az elektronikai eszközök. 

Fogyasztóvédelmi szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a hatalmas árleszállítások ígérete könnyen megtévesztheti a vásárlókat, óvatosnak kell tehát lenni. Mindenek­előtt javasolt az árak összehasonlítása, mert megeshet, hogy amit az egyik helyen akciósan kínálnak, az egy másik üzletben, vagy webáruházban eredeti áron is ugyanannyiba kerül, vagy esetleg olcsóbb. 

A webes vásárlásnál már akkor ajánlatos szemmel tartani a kedvezmény érvényesítését, amikor a kiválasztott árucikket a kosárba tesszük. Ha pedig üzletben vesszük meg az akciós terméket, a fizetéskor kell résen lenni, hogy az ár beütésekor a pénztáros mindenképpen vonja le a teljes árból a kedvezményt. 

Webes vásárlásnál fontos tudni, hogy a magyar nyelvű honlap vagy a „.hu” végződés nem feltétlenül jelenti, hogy hazai kereskedőtől rendelünk. Külföldi forgalmazóra utalhat többek között az is, ha a honlapon magyartalan megfogalmazású, nyelvtani hibáktól hemzsegő szövegek olvashatók. Ha nem hazai webáruháztól rendelünk, akkor az árut, probléma esetén külföldre kell visszaküldeni, ami azt jelenti, hogy a postázás költsége akár a termék árát is meghaladhatja. – Online vásárlás előtt kattintsunk a „Kapcsolat” menüpontra, innen ki kell derülnie, hogy hazai webáruházban böngészünk-e – javasolja a fogyasztóvédelmi hatóság. 

Ha pedig megérkezett az online vásárolt termék, sok későbbi problémának vehetjük elejét, ha a futár jelenlétében győződünk meg az áru sértetlenségéről. Ezt a lehetőséget azonban nem minden web­áruház biztosítja, ezért fontos, hogy vásárlás előtt erről is tájékozódjunk. Egyéb esetekben ugyanis a futár csak a sértetlen csomag átadásáért felel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában