Így kell ezt csinálni!

2023.12.10. 09:00

Sikert sikerre halmoz a PTE: több rangsor alapján is a legjobbak között gazdaságtudományi területen

Az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettet a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar az oktatási, kutatási kiválóságának fejlesztésére, aminek eredményeképpen 2023-ban olyan nemzetközi rangsorban megjelentek a Karhoz kötődő eseménye, amelyek a világ legjobb gazdaságtudománnyal foglalkozó intézményeit vagy gazdasági képzéseit veszik górcső alá.

Czeczon Enikő

Fotó: posztos

A PTE KTK két világszinten is jelentős felsőoktatási rangsoran is megjelent az évben.

A Timer Higher Education tudományterületi ragsorában eddig is szerepet a PTE több területen, de idén először a business and economics terület is csatlakozott hozzájuk. A rangsor egyébként vizsgálja az oktatási teljesítményt és az adott intézmény reputációját is feltérpékezi, de legnagyobb hangsúlyt a területen megjelent tudományos publikációkra fekteti.

A QS Worls University Ranking immáron huszadik alkalommal rangsorolja a világ képzéseit. Magyarországon egyedüliként került fel a KTK Management and Leadership szakja a cég menedzsment mesterképzést rangsoroló listájára, így a az említett képzést a világ 200 legjobb menedzsment mesterképzései közé került.

Harmadik elismerésként az Eduniversak rangsora is a legjobbak közé rangsorolta a kart, ahol a PTE KTK bekerült a 400 üzleti képzéseket kínáló intézmény közé, akik 3 pálmalevél minősítést érdemeltek ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában