Országos rangsor

2024.06.22. 15:00

Elégedettek a távfűtéssel a pécsi fogyasztók

Wald Kata

Fotó: Unger Tamás

A pécsiek az országos átlagnál jóval pozitívabban nyilatkoztak a távhőszolgáltatójuk tevékenységéről, és ez a harmadik helyet jelenti az országos rangsorban. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal  legfrissebb felmérésének megállapításai szerint. 

A pécsiek a leginkább elégedettek távfűtés és a használati melegvíz díjával a vizsgált városok között, és a pécsi távhőfogyasztók tartják a leginkább zöldnek a távhőszolgáltatójukat az országban.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal minden második évben nagyszabású felmérést készít a távhőfelhasználók elégedettségéről. Az országosan ötezer, Pécsett pedig ötszáz távfűtött lakásban élő ember bevonásával végzett vizsgálat reprezentatív, azaz a résztvevők nem, életkor, iskolai végzettség szerinti megoszlása leképezi a teljes lakosság arányait. A kutatás legfontosabb területei a szolgáltatás minősége, a számlázási gyakorlat, az ügyfélszolgálatok működése és a távhőcégek tájékoztatási tevékenysége.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!