Magyar alapanyagokból

2024.07.06. 17:00

Twisted - Huszonkét éves vállalkozó hozta vissza a retrófagyit Pécsre

Tavaly júliusban egy Táncsics Mihály utcai kapualjából kezdett árusítani csavaros fagyit a 22 éves pécsi vállalkozó, Csizmadia Balázs, akinek vállalkozása és termékkínálata is olyannyira kinőtte magát, hogy látványos fejlesztéseket hajtott végre és továbbiakat is tervez.

Bama.hu

– A koronavírus-járvány alatt sok csavaros fagyit árusító hely megszűnt Pécsen, ugyanakkor az emberek igényelték ezt a retrófagyit – elevenítette fel a kezdeteket a többi között kereskedelmi és marketing végzettséggel is rendelkező Csizmadia Balázs. Az üzletvezető szerint az első időszak leginkább az amerikai filmekből ismert, a kertvárosi limonádé-árulással volt rokonítható hangulatban. Akkor még egy fagylaltgéppel várta vendégeit egy kapualjban, természetesen minden szükséges engedély birtokában.

Innen aztán – mint mesélte – odáig jutottak, hogy már a hét minden napján déltől este nyolcig várják vendégeiket a Kertváros egyik fő közlekedési ütőerét jelentő Táncsics Mihály úton. Az árusítóhelyként szolgáló pavilon, igen feltűnő, világoskék színt kapott.

A kulisszatitkokról a fiatal vállalkozó megosztotta, hogy a fagyi előre elkészített magyar alapanyagokból készül, az egyik tölcsért pedig a Pécsi Kornett Ostyagyártól szerzi be.

Az elmúlt egy év alatt nemcsak a üzlet, hanem annak kínálata is gyorsan bővült. Kezdetben csak egy géppel és a két legnépszerűbb ízzel, csoki- és vanília fagylalttal várták vendégeiket, azonban jelenleg már négy félét kínálnak. A mindig kapható csoki és vanília mellett pedig a vendégek minden héten a fagyizó közösségi oldalán szavazhatnak arról a másik két ízről, amit szívesen látnának a kínálatban.

Csizmadia Balázs felidézte, a közönség ezen a héten a keksz és Rafaelo ízű fagyira voksolt, de volt már zöldalma, rágógumi, citrom, feketeerdő, pisztácia, mogyoró és puncs ízű fagylalt is a vendégek kérésére.

A fogadtatásról az üzemeltető elmondta, hogy szerencsére nagyon sok a visszajáró kuncsaftjuk és rendszeresen szép számban tűnnek fel új vásárlók is. Szavai szerint a visszatérő vendégek miatt is folyamatosan bővítik a kínálatot, új termékük a Shake, amit bármelyik ízű fagylaltból el tudnak készíteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!