Adnak a közérzetnek

2023.10.30. 08:20

Futószalagon érkeznek a hidegfrontok

Sorban érkeznek a héten a hidegfrontok, így kedden, pénteken és vasárnap kell többfelé is csapadékra számítani.

Zsigmond József

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

Általában fátyolfelhős időre számíthatunk időnként szűrt napsütéssel, csapadék nélkül. Hazánk nyugati és északi részére olykor akár vastagabb felhőtömbök is sodródhatnak, amelyekből a Dunántúlon gyenge csapadék nem zárható ki. A déli, délnyugati szelet nagy területen kísérik élénk, főként az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos lökések, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Hétfő

Általában fátyolfelhők szűrte napsütésre számíthatunk, de nyugaton, északnyugaton gyakran lesz erősen felhős az ég, és ott kisebb eső, zápor is előfordul. A déli szél többfelé lesz erős. 22-23 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedd

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte elszórtan, délutántól aztán egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Eleinte a déli, majd az északnyugati szél erősödik meg. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. 21 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda, Mindenszentek napja

Sok napsütésre van kilátás felhőátvonulásokkal, északkeleten egy-egy záporral. Fokozatosan gyengül, és délnyugatira fordul a szél. 14-19 fok valószínű.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali hideg, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!