Időjárás

2023.11.13. 08:21

Csípősen indult a hétfő reggelt, délután pedig a felhők is megérkezhetnek

Térségünkben csípős, de napsütéses idővel rajtolt el a hét, azonban már délután megérkezhetnek felénk a fellegek.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Monkey Business Images

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Hétfő

Erősen felhős lesz az ég. Eleinte délen, délkeleten, délutántól északnyugaton várható szórványos eső. A délnyugati szél megélénkül. 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedd

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte az ország északi felén, délutántól többfelé várható eső, záporeső. A délnyugati, majd az északnyugati szél lesz élénk. 11 és 16 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Szerda

Északnyugat felől csökken a felhőzet -a viharossá fokozódó szél hatására - és kisüt a nap, de futó záporok egész nap előfordulnak a felhőátvonulásokból. 13-14 fok lesz.

Csütörtök

Estig változóan felhős időre van kilátás, majd estétől szórványosan valószínű eső, záporeső. 11 fok köré csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia 

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!