Időjárás

2023.11.19. 08:20

Fagyosan indult a hét utolsó napja

Marad a nyugati, északnyugati áramlás, amellyel újabb frontok érnek el bennünket, így folytatódik a gyakran felhős, szeles időjárás időnként - többnyire gyenge - csapadékkal – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bama.hu

Fotó: Leszek Glasner

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Vasárnap

Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg északon fordul elő kisebb eső, a hegyekben és az északkeleti határszélen havas eső, hó is lehet. Reggel szinte országos fagy lesz: -7 és +1 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Délutánra +7 fok köré melegszik a levegő.

Hétfő

Az ország északkeleti felén szórványosan eshet az eső, délnyugaton ugyanakkor pár órás napsütés várható, csapadék nélkül. Élénk lesz a nyugati szél. 12-16 fok közé enyhül átmenetileg az idő.

Kedd

Erősen felhős, párás, északkeleten néhol tartósan ködös idő lesz. Elszórtan fordul elő eső. A csúcsérték 10 fok körül valószínű. Az északi szél egyre inkább megélénkül.

Szerda

Változóan, de a középső tájakon erősen felhős lesz az ég. Kisebb eső, a hegyekben havas eső előfordulhat. Az északi, északnyugati szél megerősödik. Erős lehűlés kezdődik. 7 fok köré csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia 

Frontmentes, télies időjárás várható. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!