Időjárás

2023.12.04. 08:20

Már az elején bekeményít a tél: kemény fagyokkal indult a hét

Hétfőn az átlag alatt alakul a hőmérséklet. Ugyanakkor még nyugodt lesz időjárásunk, majd ismét változékonyra fordul a hét közepe tájékán érkező alacsony légnyomású képződmény hatására – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bama.hu

Fotó: Marian Weyo

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Hétfő

A kevés napsütés mellett délnyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhőzet érkezik. Estétől elvétve szállingózhat a hó. A déli, délkeleti szél néha megélénkül. Reggel -7, délután +1 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedd

Erősen felhős lesz az ég. Eleinte északkeleten fordul elő hószállingózás, majd nyugaton, északnyugaton fordul elő vegyes halmazállapotú csapadék. +1, +3 fok valószínű.

Szerda

Mikulás napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék: északnyugaton, északon inkább havazás, havas eső, máshol eső, zápor. Reggel -2, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök

Erősen felhős, párás időre van kilátás. Főleg délnyugaton lehetnek sűrű ködfoltok. A keleti tájakon szórványosan fordul elő havas eső, szitálás. +5 fok köré melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia 

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!