Eső nem lesz

2023.12.16. 08:20

Napos-felhős időre készüljünk a nap folyamán

A Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban számíthatunk több (helyenként vastagabb) felhőre, másutt jobbára gyengén felhős, napos idő várható.

Bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Joko P

Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagyobb területen lesz élénk, egy-egy erős lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. Késő estére többnyire -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap

A köd, illetve rétegfelhőzet zsugorodik, de helyenként tartósan meg is maradhat. Másutt jobbára gyengén felhős, napos idő valószínű. Számottevő csapadék nem várható, csak szitálás, ónos szitálás fordulhat elő néhol a borult, ködös tájakon. Mérsékelt marad a légmozgás. Kora délutánra 1 és 8 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten, illetve a ködös vidékeken lesz a hidegebb.

Hétfő

Gyengén és erősen felhős, párás, ködös területekre egyaránt számíthatunk. Főleg északon, északkeleten maradhatnak borult, párás vidékek. Legfeljebb szitálás, ónos szitálás fordulhat elő néhol. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -5 és +2 fok között várható. A maximum 1 és 11 fok között alakul, a tartósabban borult, párás tájakon lesz a hidegebb idő.

Orvosmeteorolóia (koponyeg.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!