Időjárás

2023.12.10. 08:20

Narancs riasztás: lecsapott az ónos eső Baranya megyére

A nyugat felé mozgó, több hullámban érkező csapadékzónából kiemelten a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön várható ónos eső, amelynek mennyisége helyenként 1-5 mm között várható. Lokálisan akár 5 mm-t meghaladó ónos eső sem kizárt. A csapadék várható halmazállapotában mutatkozó erős bizonytalanság miatt akár piros riasztás is érvénybe léphet. A délelőtt második felétől várhatóan fokozatosan esőbe vált a csapadék – írja az Országos Meteorológia Szolgálat.

Bama.hu

Fotó: Ádám János

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Vasárnap

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, párás lesz a levegő. A reggeli óráktól nyugat felől egyre többfelé várható csapadék: északon (beleértve a főváros térségét) havazás, ónos eső, délen eső várható. Délután a Dunántúlon már felszakadozhat a felhőzet. -2 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő

Marad a borongós, párás idő. Reggel sokfelé képződik sűrű köd, mely akár egész nap kitarthat. Szórványosan lehet eső, szitálás, ködszitálás. +4, +5 fok köré enyhül az idő. A déli szél megélénkül.

Kedd

Erősen felhős időre számíthatunk. Elszórtan fordul elő eső, szitálás. Ismét lehetnek ködös tájak. A délnyugati szél élénk marad. +4 és +9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerda

Túlnyomóan borult lesz az ég, és párás lesz a levegő. Országos, kiadós eső várható. +7 fok körüli enyheség lesz. Estétől megerősödik az ÉNy-i szél.

Orvosmeteorológia 

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!