Lassan enged a fagy

2024.01.14. 08:20

Többórás napsütésre is számíthatunk vasárnap

Bama.hu

Fotó: Kryssia Campos

Változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, de kisebb körzetekben (nagyobb eséllyel nyugaton) tartósan borult lehet az ég. Hószállingózás a borult részeken még előfordulhat. A nyugati, délnyugati szél az északi és keleti tájakon olykor megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, a tartósan borult tájakon lesz hidegebb.

Hétfő

Az ország északi felén jobbára napos, délen ugyanakkor erősen felhős vagy borult idő ígérkezik. A déli országrészben eső várható, amely délutántól egyre inkább havas esőbe, havazásba vált. A délnyugati, majd északnyugati szél sokfelé megélénkül, főleg az északi országrészben helyenként megerősödik. Hajnalban -9 és -1, kora délután 1 és 6 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk.

Kedd

Éjszaka délen még felhős lesz az ég, gyengén havazhat, majd napközben már országszerte kevés lesz a felhő, számottevő csapadék nem várható. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -10 és -1, a csúcshőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!