Bágyadtnak érzi magát?

2024.02.28. 07:40

Front nélkül sem lesz feltétlenül zavartalan a szerdai napunk

Marad velünk a téli tavasz február utolsó napjaiban. Bár frontot nem jósolnak, a tünetek előjöhetnek.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: AlinaMD

Szerdán változóan felhős-napos időben lesz részünk, több felhő még mindig a nyugati tájak fölött lehet. A felhők nagy része magas szintű felhőzet lesz. Kisebb eső, zápor csak elvétve alakulhat ki. Csupán néhol élénkülhet meg a szél. Reggelre főként nyugaton képződhet többfelé pára, köd, néhol sűrű köd. A hajnali 1-8 fokot követően a csúcshőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön főként északon és néhol a Dunántúl déli részén lehet párás, ködös a reggel. Napközben több helyen megélénkülhet a keleti-délkeleti szél, ismét változóan napos-felhős időben lesz részünk, gyenge eső csak néhol fordulhat elő. Kora reggel 1-8, napközben 15-21 fokot mérhetünk, ismét keleten, délkeleten lesz melegebb.

Orvosmeteorológia

  • Szerdán sem érkezik front, de a melegedés az érzékenyek körében továbbra is melegfronti panaszokat okozhat.
  • Fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak.
  • Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok.
  • Reggel a nyirkosabb, ködösebb nyugati tájakon fokozódhatnak a kopásos jellegű ízületi panaszok.
  • A naposabb időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.
  • Réteges öltözet viselése ajánlott.
  • Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!
     

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!