Szeles időjárás

2024.02.24. 08:33

Hidegfront okozhat galibát ma a közérzetünkben

Nem hoz változást a hétvége, marad a tavaszias, de hektikus időjárás.

Bama.hu

Fotó: Unger Tamás

Szombaton felhős, borongós időben lesz részünk, és kezdetben a nyugati és az északnyugati tájak kivételével többfelé várható eső, zápor. Délután viszont már csak a Dunától keletre eső tájakon lesz szükség az esernyőkre. A délies szelet sokfelé élénk, kezdetben helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalra északnyugaton foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul, északnyugaton lesz hidegebb a reggel. Délután 12-17 fokot mérhetünk.

Vasárnap is többfelé kell számítani esőre, záporra. A nyugati határ közelében, valamint keleten, délkeleten és helyenként északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Nyugaton, északnyugaton és a Tiszántúlon szeles marad az idő. Sokfelé párás, ködös lesz a reggel. Hajnalban nyugaton néhol gyenge fagy nem kizárt, majd napközben 11 és 18 fok közé melegszik a levegő.

 

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Ugyanakkor szédülés, valamint mellkasi panaszok is előfordulhatnak.

A felhős, borongós, többfelé csapadék idő miatt romlik hő- és komfortérzetünk, lehangoltak lehetünk.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!