Időjárás

2024.02.12. 08:20

Stresszes időnk lesz, de hétfőn újra előbújhat a nap

A zárt felhőzet hétfőn kelet felé helyeződik, miközben szakadozik, mögötte a gomolyfelhők mellett kisüt a nap. Délelőtt szórványosan, később már csak néhol lehet csapadék – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bama.hu

Fotó: Evgeny Atamanenko

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Hétfő

A déli órákig marad a borongós idő szórványosan újabb esőkkel. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, de északkeleten még este is lehet csapadék. 11 fok körüli értékeket mérhetünk. Erős lesz az északnyugati szél.

Kedd

Eleinte keleten még erősen felhős lesz az ég, és kisebb csapadék is előfordul. Később nyugat felől tovább csökken a felhőzet, kisüt a nap. Fokozatosan gyengül a szél is. A csúcsérték 10 fok körül valószínű.

Szerda, csütörtök

Változóan felhős időre van kilátás, eső nélkül. Reggelente 3, délutánonként 13 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia 

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!