Változás

2024.03.06. 07:40

Valódi tavaszba csaphat át egy nap alatt az időjárás

Egy nap alatt annyit változik időjárásunk, hogy a tavasz nemcsak naptári lesz, hanem kicsit valódibb is.

Bama.hu

Fotó: Unger Tamás

Szerdán napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és elszórtan ismét számítani kell záporok kialakulására, néhol akár az ég is megdörrenhet. Nyugatin és keleten-északkeleten többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Reggelre többfelé képződik pára, köd. A minimumok -1 és 6, a maximumok 12 és 17 fok között alakulnak.

Csütörtökön kelet felől egy magassági hidegörvény húzódhat fölénk, melynek hatására gyakran lesz erősen felhős az ég, és több helyen előfordulhat eső, zápor, főként a magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is hullhat. Az északi-északkeleti szél élénk, nyugaton és a Dunától keletre nagy területen erős lesz. Visszaesik a hőmérséklet, hajnalban főként az Északi-középhegység térségében lehet gyenge fagy, és napközben sem lesz melegebb 6-13 foknál.

 

Orvosmeteorológia

Szerdán hidegfront jellegű hatásra kell számítani, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, keringési- és görcsös panaszok jelentkezhetnek, valamint ingadozhat a vérnyomás is.

A szelesebb nyugati és keleti-északkeleti tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A napos időszakok ugyanakkor jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!