Fázhatunk is

2024.04.22. 07:40

Hűvös lesz, és eső is érkezhet

Nemhogy nyárira, már-már tavasziasra sem hasonlít az időjárás az elkövetkező napokban.

Bama.hu

Fotó: encierro

Hétfőn marad a változékony, gomolyfelhős időjárás, a hosszabb-rövidebb napos időszakok között többségében a középső, északi, északkeleti régiókban alakulhatnak ki záporok, a hegycsúcsokon egy-egy hózápor. Az északias szél a Dunántúl nyugati, északnyugati tájain és északkeleten lesz élénk, olykor erős. Hajnalban a kevésbé felhős helyeken gyengén fagyhat, majd napközben mindössze 9 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Keddre virradóan nyugaton, északnyugaton esőre ébredhetünk, majd napközben a dunántúli és középső tájakon alakulnak ki nagyobb eséllyel záporok, egy-egy zivatar. Keleten és délen hosszabb időre kisüthet a nap. Élénk, erős lesz a délkeleti-keleti-északkeleti szél. Nyugaton, északnyugaton és északon csak 9 és 15, máshol 16 és 21 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

 

Orvosmeteorológia

Hétfőn fronthatás nem várható, legfeljebb gyenge hidegfronti tünetek jelentkezhetnek a hűvös idő miatt.

Fejfájás, vérnyomás problémák és keringési panaszok jelentkezhetnek.

A szeles idő miatt tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, a szél ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!