Front nélkül

2024.05.27. 12:39

Befűt a Nap, újra melegünk lesz

Visszatér a jó idő, elő a rövidujjúakkal!

Bama.hu

Hétfőn sok napsütésre készülhetünk, a gomolyokból csak néhol alakulhat ki rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. Néhol a Dunántúlon és keleten, északkeleten élénk lehet a keleti, délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Hajnalra nyugaton, délnyugaton többfelé képződhet pára, köd.

Kedden is a napsütés lesz túlsúlyban, de délután a Dunántúlon egy hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, és itt feltámad az északira-északnyugatira forduló szél. Kora reggel 9-16, délután 23-29 fokot mérhetünk, nyugaton lesz hűvösebb.

 

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem várható fronthatás, és záporok, zivatarok is csak néhol alakulhatnak ki.

A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, de a meleg időben álmosségérzet, fejfájás, vérnyomás-ingadozás előfordulhat.

Reggel a párás, ködös nyugati, délnyugati tájakon átmenetileg az ízületi panaszok is felerősödhetnek.

Záporok, zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt helyen! 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, sokfelé nagyon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!