Esernyő kell

2024.05.03. 07:40

Ismétlődő esőkre készülhetünk pénteken

Bama.hu

Fotó: Chalabala

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, szakadozások, vékonyodások elsősorban északkeleten fordulhatnak elő. Továbbra is főként hazánk délnyugati felében számíthatunk ismétlődő jellegű esőre, záporesőre, néhol zivatar is lehet. Északkeleten, keleten a legkisebb a csapadék esélye, máshol lokálisan, illetve a tartósabban csapadékos délnyugati részeken akár nagyobb területen hullhat kiadós mennyiség. A csapadékhajlam a nap második felében fokozatosan csökken. Általában a keleties, a Nyugat-Dunántúlon az északi szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések, de zivatarok környezetében is lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 27 fok között alakul, a csapadékosabb délnyugaton mérhetjük az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékeket.

Szombat

Általában sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, egy-egy zivatar. Főleg az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül az északi, északkeleti szél. Hajnalban 7, 14, délután 22, 27 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Vasárnap

Általában sok napsütésre van kilátás gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Szórványosan kialakulhat záporeső, zivatar. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 6 és 14, a csúcsérték 21 és 27 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!