Időjárás

2024.05.17. 07:40

Pénteken leszakad az ég: viharral érkezik a hidegfront

Májusi eső aranyat ér, tartja a mondás. Éjszaka hidegfront csapadékzónája érkezik, amely péntek estig sokfelé okoz esőt, záport, zivatart. A hétvége első részében csökken a csapadékhajlam, de vasárnap már elszórtan, hétfőn több helyen alakulhat ki zápor, zivatar – olvasható a met.hu előrejelzésében.

Bama.hu

Fotó: Julia Sudnitskaya

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Péntek

Gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és kettő hullámban: hajnalban-reggel, illetve délután-este várható sokfelé zápor, zivatar. Felhőszakadások is lehetnek. 21-22 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombat

Csökken a felhőzet, sok napsütésre van kilátás. Esetleg eleinte lehet északkeleten zápor. 20-26 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap

A többórás napsütés mellett fátyol-, majd gomolyfelhők jelennek meg az égen, és főleg az ország déli felén fordul elő zápor, zivatar. 25 fok körüli nyárias meleg lesz.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. A délutáni hirtelen felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!